Kartanpiirtäjä

Kartanpiirtäjä

Kartanpiirtäjä

Vavahduttava kertomus ystävyydestä ja rakkaudesta levottomuuksien varjossa

Sydänystäviksi syntyneet Karim ja Raheen täydentävät toistensa lauseita, puhuvat anagrammein ja nukkuvat nikama nikamaa vasten. Kuin sisko ja veli he ovat erottamattomasti sidoksissa toisiinsa ja Karachiin, kaupunkiin joka on väkivaltainen, likainen, korruptoitunut, elävä, rohkea ja ennen kaikkea koti.

Kartoista pakkomielteisen kiinnostuneen Karimin perhe muuttaa Lontooseen paetakseen Pakistanin levottomuuksia, ja Karim ja Raheen erkaantuvat toisistaan vuosikausiksi. Etnisen väkivallan värittämä kesä saa aikuisiksi kasvaneet ystävykset kohtaamaan viimein taas toisensa – ja joukon ravisuttavia totuuksia, joilta on ollut helpompi sulkea silmät.

”Kansakunnan syntymävuoden 1947 ja vuoden 1995 välille, täsmälleen meidän alkumme ja nykyhetkemme puoliväliin, osuu vuosi 1971, josta minä en tiedä juuri mitään – paitsi että silloin oli sota, ja Itä-Pakistanista tuli Bangladesh, ja että silloin me varmaan syyllistyimme hirvittäviin tekoihin, koska niistä on pitänyt vaieta näin tyystin. Onko meidät mykistänyt häpeä kun hävisimme sodan – vai syyllisyys siitä mitä yritimme voittaa?”

Kiihkeä, koskettava ja riemukas Kartanpiirtäjä on rakkauslaulu Karachille. Kamila Shamsie muistuttaa, että mitä tahansa maailmassa tapahtuukin, emme saa unohtaa sitä monimutkaista sotaa, jota käydään sydämissämme.
Kamila Shamsie

Kirjailija

Kamila Shamsie

Kamila Shamsie (s. 1973) on pakistanilaissyntyinen kirjailija, joka on asettunut Lontooseen. Hänen seitsemän englanninkielistä romaaniaan ovat saaneet lukuisia tunnustuksia, ja niiden oikeuksia on myyty yli kahteenkymmeneen maahan. Shamsien tuorein teos Joka veljeään vihaa voitti arvostetun Women's Prize for Fiction -kirjallisuuspalkinnon ja oli myös Man Booker Prize ja Costa Novel Award -ehdokkaana.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 392
  • Koko 145 x 214 mm
  • Alkuteos Kartography
  • Suomentaja Kristiina Drews
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512084487