Loistava yksinhuoltajuus

Loistava yksinhuoltajuus

Yksin lasten kanssa, silti onnellinen – vertaistukea arjessa jaksamiseen

Yksinhuoltaja tarvitsee tukea, voimaa ja varmuutta siitä, ettei ole yksin vaan yksi monista. Tässä kirjassa puhuvat yksinhuoltajuuden kokeneet, esimerkiksi viiden lapsen äiti, 1- ja 3-vuotiaiden lasten isä, romani-isä, leskeksi jäänyt äiti, Afrikassa asunut suomalaisäiti sekä kirjailija itse. Heillä kaikilla on erilaiset taustat ja elämäntilanteet, mutta myös omat sankari- ja selviytymistarinansa, joista muut yksinhuoltajat voivat ammentaa voimaa ja vinkkejä arkeen.

Vanhemmuus ei ole helppoa, saati sitten yksinhuoltajuus, mutta Alasalmi kannustaa löytämään myös sen valoisat puolet: ”Olkaamme ylpeitä omasta itsestämme, elämänkokemuksestamme, moninaisista kyvyistämme, ällistyttävästä neuvokkuudestamme ja ennen muuta hienoista, rakkaista lapsistamme. Älkäämme haikailko sitä, mitä meillä ei ole, vaan olkaamme onnellisia siitä, mitä meillä on!”

Vakaviakin asioita pitää käsitellä välillä pilke silmäkulmassa. Kirjan lopusta löytyvät ohjeet Alasalmen laatimaan tragikoomiseen Haluatko yksinhuoltajaksi? -peliin, jonka musta huumori saa unohtamaan hetkeksi arjen haasteet.
Päivi Alasalmi

Kirjailija

Päivi Alasalmi

Akaassa asuva Päivi Alasalmi (s. 1966) on kirjoittanut mm. romaaneja, novelleja ja satukirjoja, ja niitä on käännetty lukuisille kielille. Kolmenkymmenenviiden vuoden kirjailijanura pitää sisällään jo lähes kolmekymmentä julkaistua teosta – ja kirjoittaminen jatkuu.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Muu
  • Sivumäärä 203
  • Kirjastoluokka 30.15
  • ISBN 9789512085323
  • Gummerus kustannus, joulukuu -1