Sinnikäs meripoika

Sinnikäs meripoika

Sinnikäs meripoika

Lystikkäissä saduissa seikkailevat raisut prinsessat, vuorenpeikot ja ahmattikuningas

Päivi Alasalmen satukone pyöräyttää nyt sekaisin Perämeren myrskyt ja merenneitojen maisemat. Prinsessa Rämäpää ei tahdo naimisiin ja pakoilee naimakauppoja panemalla kosijaehdokkaansa koetukseen. Hirmuinen vuorenpeikko tyrannisoi perheenisiä ja juottaa heille orjalientä. Uusissa saduissa tavataan myös possu nimeltään Pena Perso, haikea haamu Hjalmar, huonokäytöksiset kuninkaanpojat sekä isäänsä kaipaava meripoika Mikael.
Sinnikäs meripoika jatkaa Alasalmen palkitun satukirjan Turhamaisen aasin valloittavia polkuja. Sadut ovat nautittavan perinteikkäitä mutta riehakas huumori ja luutuneiden asetelmien pöllyttäminen tuovat ne nykypäivään. Riikka Jäntin taitavasti piirretyt eläin- ja ihmishahmot herkuttelevat yksityiskohdilla.
Päivi Alasalmi

Kirjailija

Päivi Alasalmi

Akaassa asuva Päivi Alasalmi (s. 1966) on kirjoittanut mm. romaaneja, novelleja ja satukirjoja, ja niitä on käännetty lukuisille kielille. Hänen esikoisromaaninsa Saana (Gummerus, 1988) herätti ilmestyessään huomiota synkkyydellään ja kovuudellaan. Finlandia-ehdokkaanakin ollut Vainola (Gummerus, 1996) parodioi taitavasti romanttista kartanoympäristöä goottilaisin kauhun maustein. Alamaailman kuningatar (2022) on Päivi Alasalmen 25. teos.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 139
  • Koko 143 x 253 mm
  • Kirjastoluokka L85.22
  • ISBN 9789512085897
  • Gummerus kustannus, heinäkuu 2011