Nuoruutemme Pariisi

Nuoruutemme Pariisi

Nuoruutemme Pariisi

Ujo Hadley Richardson tapaa Chicagossa itseään nuoremman machon Ernest Hemingwayn ja rakastuu. Mies on aloitteleva toimittaja mutta tähtää jo vakavasti kirjailijaksi. Pari menee pian naimisiin ja muuttaa Pariisiin. Siellä iloisen 1920-luvun arkea siivittävät absintinhuuruiset illat, jazz ja ystäväpiiri, jossa pyörivät niin Gertrude Stein, Ezra Pound kuin F. Scott Fitzgerald.
Ernest sujahtaa boheemiin ympäristöön heti ja saakin pian uransa lentoon. Hadley huomaa, että se, mikä hänelle riittää – rakkaus ja perhe – on kadotetun sukupolven Pariisissa vanhanaikaista. Retket Espanjan Pamplonan härkätaisteluihin ja laskettelemaan Alpeille ovat täynnä kiihkeitä onnen hetkiä, mutta mukaan tulee vähitellen säröjä. Hadley tukee Ernestiä ja mukautuu tämän tarpeisiin, mutta tehtävästä tulee yhä vaikeampi, sillä Ernest haluaa kaiken ja vielä enemmän. Voiko todellinen rakkaus kestää, kun se muuttuu kolmiodraamaksi?
Ernest Hemingwayn ensimmäisen vaimon näkökulmasta kirjoitettu tarina on kipeistä vaiheista huolimatta unohtumaton rakkaustarina. Tosielämään pohjautuva romaani on ollut New York Timesin bestsellerlistalla ja valittu yhdeksi vuoden 2011 parhaista kirjoista.
”Vaikuttava” – The Guardian
”Toivoin että olisin mieluummin kuollut kuin rakastanut jotakuta muuta.” – Ernest Hemingway
Paula McLain

Kirjailija

Paula McLain

Paula McLain (s. 1965) asuu Clevelandissa perheensä kanssa ja opettaa runoutta. McLainin kirjaidea syntyi hänen lukiessaan Ernest Hemingwayn elämänsä loppupuolella kirjoittamaa Nuoruuteni Pariisia, josta välittyy yhä rakkaus ensimmäistä vaimoa kohtaan. McLain teki kirjaansa varten perinpohjaista taustatyötä perehtymällä mm. Hemingwayn ja Richardsonin väliseen kirjeenvaihtoon.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 390
  • Koko 151 x 228 mm
  • Alkuteos The Paris Wife
  • Suomentaja Irmeli Ruuska
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512091058
  • Gummerus kustannus, tammikuu 2014

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS