Kultainen kissanpentu

Kultainen kissanpentu

Kultainen kissanpentu

Kultainen kissanpentu täydentää Päivi Alasalmen viehättävän perinteikkäiden mutta railakkaiden satujen sarjan. Tarinoissa seikkailevat prinsessojen ja sanavalmiiden sankaritarten lisäksi muun muassa valloittavat hahmot Seinähullu Seppo, joka pitää itseään maailmankaikkeuden tyylikkäimpänä kaverina ja onneton Jättiläis-Jamppa, joka haluaa kutistua mahtuakseen maahisten perheen pikkuruiseen mutta kodikkaaseen taloon.
Sadut vievät kiehtovalle maailmanympärimatkalle Konstantinopolin sulttaanin vieraaksi ja kuulemaan Jaavan prinssin lahjoittaman soittorasian outoa melodiaa. Tarinoissa seurataan ritareiden, velhojen, hirmuvaltiaiden, metsänpeikkojen ja myös ihan tavallisten tyttöjen ja poikien kutkuttavia kohtaloita. Hyväsydämisyys palkitaan ja jos joku äityy pöyhkeäksi tai nokkavaksi, hän joutuu siitä ennen pitkää tilille.
Kultainen kissanpentu on täynnä naurua, liikutusta, tarunhohtoa ja kielellistä ilottelua. Tarinoiden pohjalla on vakavia teemoja kodin, perheen ja yhteisön tärkeydestä. Päivi Alasalmen saduissa on kaikki ainekset klassikoiksi. Riikka Jäntin taidokas piirrosjälki kuvittaa satujen maailmaa hurmaavin yksityiskohdin.
Päivi Alasalmi

Kirjailija

Päivi Alasalmi

Akaassa asuva Päivi Alasalmi (s. 1966) on kirjoittanut mm. romaaneja, novelleja ja satukirjoja, ja niitä on käännetty lukuisille kielille. Kolmenkymmenenviiden vuoden kirjailijanura pitää sisällään jo lähes kolmekymmentä julkaistua teosta – ja kirjoittaminen jatkuu.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 152
  • Koko 137 x 250 mm
  • Kirjastoluokka 85.22
  • ISBN 9789512092970
  • Gummerus kustannus, syyskuu 2013

TUTUSTU MYÖS