Semmonen savotta

Semmonen savotta

Semmonen savotta

Kalle Päätalo kertoi 1900-luvun Suomesta tarkemmin kuin kukaan muu kirjailija, ja sota on hänen kirjoissaan läsnä niin kuin vain tavallisen ihmisen elämässä voi. Kalle lähtee sotaan, sotii, haavoittuu, toipuu, rakastuu, pettyy rakkauteen ja saa lopulta elämänlangasta kiinni sodan jälkeen - niin kuin kävi koko Suomelle.

Sotakirjoista kiinnostuneelle Päätalon teksti tarjoilee tavallisen miehen sota-arjen. Päätalon ystävät löytävät kirjasta faktoihin perustuvan kehyksen, joka avaa Päätalon kautta koko maailmanpolitiikan ja kriisiä elävän Suomen tilanteen

Päätalo-elokuvan ohjaaja ja suuri Päätalon ihailija Hannu Kahakorpi on poiminut Päätalon sotaan liittyvistä katkelmista kiinnostavia yksityiskohtia. Kallen tarinat rinnastaa Suomen ja maailman sotahistoriaan toinen Päätalo-tuntija, toimittaja Eero Marttinen.

Kirjailijat

Kalle Päätalo

Elämänvaiheet

Eero Marttinen

Eero Marttinen (s. 1943) on toiminut kulttuuritoimittajana Kainuun Sanomissa vuodesta 1967. Hän on laatinut useita antologioita ja tv-ohjelmien käsikirjoituksia sekä toiminut käsikirjoittajana mm. Mikko Niskasen Kalle Päätalo -elokuvassa Elämän vonkamies.

Hannu Kahakorpi

Hannu Kahakorpi on helsinkiläinen tv- ja elokuvaohjaaja, -käsikirjoittaja ja -tuottaja. Hän on myös Lapin korkeakoulukonserniin kuuluvan Pohjoisen kulttuuri-instituutin elokuva- ja televisiotuotannon professori.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 252
  • Koko 170 x 220 mm
  • Kirjastoluokka 92.73
  • ISBN 9789512097098
  • Gummerus kustannus, syyskuu 2014

TUTUSTU MYÖS