Mummoillen

Mummoillen

Mummoillen

”Mummous ei ole sidottu ikään, lastenlasten saamiseen tai edes sukupuoleen, se on mielentila. Nuorikin ihminen voi hakea mummotyylistä inspiraatiota pukeutumiseen, sisustukseen tai ruuanlaittoon. Jos mummous on toinen minäsi, tämä kirja on sinua varten! Ja vaikka mummous vasta kolkuttelisi ovella, esimerkiksi mummolahenkisen sisustustyylin voi päästää valloilleen mökillä tai keräilemällä vintage-esineitä.”

Moderni mummo kierrättää, tekee kirpputorilöytöjä ja säilöö satoa talven varalle. Pukeutumisen lisäksi myös siivouksessa ja kuntoilussa siirrytään mummosarjaan. Teräsmummon arvonimen saa potkukelkkaa lykkimällä.

Käytännöllisten ohjeiden ja vinkkien ohella kirjassa tavataan mummoilualojen asiantuntijoita ja eri mummotyyppejä: tunnetko jo joogaavan mummon, tarinoivan porvarisrouvan ja tarmokkaan työläismummon?

”Kolmikymppiset hurahtivat mummoiluun. Henkisesti mummo. Eläkeläissielu. Näin kolmikymppiset kuvailevat itseään. Yhä useampi on vaihtanut baari-illat hölskytyskurkkuihin ja neulekerhoon.” – MeNaiset

Kirjailijat

Henna-Kaisa Sivonen

Henna-Kaisa Sivonen (s. 1980) on kainuulaislähtöinen, helsinkiläistynyt toimittaja ja verkkotuottaja. Hän vetää mummoja puoleensa juttusille magneetin tavoin ja tekee parhaat vaatelöydöt mummolan vintiltä. Kahden lapsen äiti keittelee omenahillot mutta ei ole vielä lähelläkään täydellistä marttaa. Parhaillaan hän remontoi vanhaa puutaloa ja sisustaa sitä mummolan henkeen.

Johanna Karttunen

Valokuvaaja Johanna Karttunen (s. 1981) on syntyisin Karttulasta. Hänen suuri intohimonsa on sisustus, ja nykyään hän omistaakin Helsingissä second hand -kaupan nimeltä Olo-huone. Elämä on siis jatkuvaa vanhojen aarteiden etsintää!

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 208
  • Koko 190 x 230 mm
  • Kirjastoluokka 65
  • ISBN 9789512098583
  • Gummerus kustannus, maaliskuu 2015

TUTUSTU MYÖS