Avojaloin

Avojaloin

Avojaloin

Karjalan Kannaksia oli yhtä monta kuin kannakselaisiakin. Tämän kirjan kertojat ovat todellisia henkilöitä, joille kirjailijahistorioitsija antaa äänen. He edustavat eri miljöitä ja alueita, eri sosioekonomisia ryhmiä, naisia, miehiä, lapsia, 1800-luvun lopulta, 1920- ja 30-luvuilta, sekä 1980-luvulta Viipurissa.

Kortelainen on kutsunut kirjaan kymmenen vierailijaa, kiinnostavia kirjoittajia, joilta mukaan pääsee yksi tarina yhdestä kannakselaisesta. Kutsuttuina ovat Martti Backman, Laila Hirvisaari, Eija Järvinen, Teemu Keskisarja, Eeva Kilpi, Johanna Piipponen, Heidi Rytky, Hannu Takala ja Heikki Ylikangas sekä muistelijana Svetlana Planman.

Kukin kertoja tuo tullessaan erilaisia historiallisia vaiheita, tapahtumia ja ihmiskohtaloita: työläisiä, pappeja, sotilaita, paljasjalkaisia taiteilijoita, komeljanttareita.Samanaikaisesti kirjan julkaisun kanssa avataan Lappeenrannan Linnoituksessa, Etelä-Karjalan museossa ja taidemuseossa Anna Kortelaisen samojen tarinoiden pohjalta käsikirjoittama suurnäyttely.
Anna Kortelainen

Kirjailija

Anna Kortelainen

Anna Kortelainen on arvostettu kirjailija, taidehistorioitsija ja filosofian tohtori. Hän on kirjoittanut lukuisia teoksia taidehistorian, naisten historian ja lääketieteen historian aloilta sekä elämäkertoja, novelleja ja esikoisromaaninsa vuonna 2012. Lisäksi hän kolumnoi ja käsikirjoittaa erilaisia näyttelyitä, tv-ohjelmia ja musiikkiin liittyviä esityksiä.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 283
  • Koko 146 x 210 mm
  • Kirjastoluokka 92.87
  • ISBN 9789512098989
  • Gummerus kustannus, huhtikuu 2015

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS