Sinisilmäinen samurai

Sinisilmäinen samurai

Sinisilmäinen samurai

Kun Martti Turunen päätti jäädä Japaniin, saivat lähetystyö ja perhe väistyä. Edessä oli uusi elämä maassa, jossa ulkomaalaisella ei ole helppoa. Kuinka rajaseudun Martista lopulta tuli Marutei Tsurunen, Sinisilmäinen samurai, ensimmäinen länsimainen parlamentaarikko Japanissa? Suomalaisella sisullako?

Marutei eli köyhästi opettaen kieliä kunnes päätyi politiikkaan. Oikeudentuntoinen kunnanvaltuutettu halusi kitkeä hallinnosta korruptiota. Parlamenttivaaleissa hän jäi toistamiseen valitsematta, mutta tuli tunnetuksi jalan tehdystä uutterasta vaalityöstään. Lopulta määrätietoisesta miehestä tuli ylähuoneen, Dietin, ensimmäinen länsimaalainen jäsen.

Tämä erikoislaatuinen tositarina on hämmästyttävä kertomus kahden erilaisen, mutta kuitenkin samankaltaisen kulttuurin kohtaamisesta. Se on myös kertomus miehestä, joka kohtaa aiemmin tekemänsä päätökset ja ihmiset, joihin ne ovat vaikuttaneet.
Marutei Tsurunen

Kirjailija

Marutei Tsurunen

Martti Turunen syntyi Pohjois-Karjalassa, Jaakonvaarassa vuonna 1940. Hänestä tuli lähetyssaarnaaja. Nuorukainen halusi Afrikkaan mutta tie vei Japaniin, jossa hän lopulta muutti nimensä: hänestä tuli Marutei Tsurunen. Hänestä tuli Japanin parlamentin ylähuoneen, Dietin, ensimmäinen länsimaalainen, sinisilmäinen samurai. Hän viettää eläkepäiviään vaimonsa Sachikon kanssa 100 neliömetrin mäntyhirsitalossa Kamakurassa Tokion lähellä.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 327
  • Koko 134 x 213 mm
  • Kirjastoluokka 99.13
  • ISBN 9789512400836
  • Gummerus kustannus, syyskuu 2015

Goodreads arvostelut

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS