Helsinki ensimmäisessä maailmansodassa

Helsinki ensimmäisessä maailmansodassa

Helsinki ensimmäisessä maailmansodassa

Pelot toteutuivat. Saksalaisten marssi Helsinkiin ja punaisen Helsingin valtaus vuonna 1918 toivat ensimmäisen maailmansodan pääkaupunkiin. Helsinkiläiset olivat jo valmiiksi kauhistuneet vallankumouksen veriteoista. Sisällissodan ja sen verisen jälkinäytöksen aikana Helsingissä surmattiin lähes 3 000 ihmistä.

Nyt pääkaupunkiseudun sotasurmia koskevat tiedot on koottu yhteen. Kirja on Jarmo Niemisen johtaman tutkimushankkeen vuosien työn tulos. Kirjoittajina ovat arvostetut asiantuntijat: Harry Halén, Tuomas Hoppu, Ilkka Jokipii, Jarkko Kemppi, Jenni Kirves, Laura Kolbe, Kari Kuusela, Jukka I. Mattila, Jarmo Nieminen, Sari Näre, Samu Nyström, Tuukka Pirttilahti, Juhani Piilonen, Aapo Roselius, Veronica Shenshin, Tauno Tukkinen ja Erkki Tuomioja. Kirja sisältää yksityiskohtaiset tiedot Helsingin surmista. Teos on syntynyt Helsingin kaupungin ja Gummeruksen yhteistyönä.
Jarmo Nieminen

Kirjailija

Jarmo Nieminen

Jarmo Niemisen (s.1959) kirja Aarresaaret voitti WWF:n vuoden luontokirja -palkinnon vuonna 2014. Niemisen kokoama Aarresaaretnäyttely ihastutti 150 000 kävijää kaupungintalon Virka-galleriassa kesällä 2013, ja hän pitää yllä myös suosittuja Aarresaaret www- ja Facebook-sivuja.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 526
  • Koko 210 x 255 mm
  • Kirjastoluokka 92.833
  • ISBN 9789512400867
  • Gummerus kustannus, elokuu 2015

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS