H niin kuin haukka

H niin kuin haukka

H niin kuin haukka

Lapsena Helen halusi haukankasvattajaksi. Hän ahmi haukoista kertovia kirjoja, tutki alaa lapsen intohimolla, eikä unohtanut unelmaansa aikuistuttuaan.

Kun nelikymppisen Helenin isä kuolee, suru lannistaa hänet ja lapsuuden intohimo nousee pakkomielteeksi. Helen ostaa kymmenviikkoisen kanahaukkanaaraan kahdeksallasadalla punnalla, vie sen kotiinsa Cambridgessa, täyttää pakastimen haukanruoalla ja sulkee puhelimen. Tästä alkaa pitkä, vaiherikas yritys kesyttää villieläin.

Tämä aseistariisuva kirja hämmästytti ilmestymisvuotenaan kirjamaailman. Siitä tuli yllättävä bestseller ja klassikko Yhdysvalloissa ja Britanniassa: kirja sai arvostettuja kirjapalkintoja ja sen oikeudet on myyty yli kahteenkymmeneen maahan Japanista Brasiliaan ja Eurooppaan.


Kirja on kuin kaleidoskooppi, surua työstävän Helen Macdonaldin ja kanahaukka Mabelin tarinaan yhdistyy historioitsijan näkemys perinteiden ja nykyaikaisten luontokäsitysten kohtaamisesta.

Tämä on kirja muistoista, luonnosta ja historiasta - siitä, kuinka löytää elämä ja rakkaus uudelleen läheisen kuoleman jälkeen; rehellinen kuvaus naisen yrityksestä kesyttää villi, jalo eläin, jonka kanssa hän etsii itselleen uutta vapautumisen tunnetta.

Helen Macdonald

Kirjailija

Helen Macdonald

Helen Macdonald (s. 1970) on englantilainen historioitsija, tutkija ja kirjailija. Hän toimii Cambridgen yliopistossa ja on tutkinut muun muassa ornitologian historiaa, sosiologiaa ja filosofiaa. Hän sai ensimmäisen haukkansa 12-vuotiaana.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Muu
  • Sivumäärä Noin 340
  • Suomentaja Irmeli Ruuska
  • Kirjastoluokka 99.1 / 67.61
  • ISBN 9789512403240
  • Gummerus kustannus, maaliskuu 2016

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS