Parasta pöytään

Parasta pöytään

Parasta pöytään

Parasta pöytään on ainutlaatuinen kattaus suomalaisen ruoka- ja ravintolakulttuurin kertomuksia. Kirjaan on haastateltu 40:ää Suomen gastronomiaa kehittänyttä huipputekijää Anna-Maija Tantusta ja Satu Tiivolasta Sirkka Gustafssoniin, Ragni Rissaseen, Tapio Sointuun ja Jaakko Nuutilaan.

Kirja keskittyy viimeisen sadan vuoden monipolviseen jaksoon, mutta tekee aikamatkan 1200-luvulle asti. Muistiinmerkittyä tietoa ruoan tekijöistä ja valmistamisesta, raaka-aineista ja resepteistä on 1500-luvulta alkaen. Mukana on myös mestarikeittiömestarien 30 suosikkireseptiä vuosikymmenien varrelta ja runsaasti ennen julkaisematonta kuvamateriaalia.

Parasta pöytään on herkullinen lukunautinto kaikille hyvän ruoan ja historian ystäville, niin ammattilaisille kuin harrastajillekin. Kirja kuuluu Suomi 100 -hankkeisiin, ja se tehdään yhteistyössä Paistinkääntäjien, Suomen keittiömestarit ry:n ja Suomen ravintolamuseon kanssa.

Kirjailijat

Kari Martiala

Palkittu ruokatoimittaja ja valokuvaaja Kari Martiala on kokenut kulinaristi ja ruoka- ja tietokirjailija. Hän on myös mm. Paistinkääntäjien jäsen. Vuonna 2017 hän julkaisi yhdessä Helena Lylyharjun kanssa teoksen Parasta pöytään - Suomalaisen gastronomian historia. Yhdessä Lylyharjun kanssa Martiala on kirjoittanut myös kirjan Makkara! Tee sitä, syö sitä (2018).

Helena Lylyharju

Keittiömestari Helena Lylyharju on kokenut kulinaristi, ruokatoimittaja ja ruoka- ja tietokirjailija. Hän on myös mm. Paistinkääntäjien jäsen. Vuonna 2017 hän julkaisi yhdessä Kari Martialan kanssa teoksen Parasta pöytään - Suomalaisen gastronomian historia. Martialan ja Lylyharjun uusin teos Makkara! Tee sitä, syö sitä ilmestyi syksyllä 2018.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 264
  • Koko 210 x 255 mm
  • Kirjastoluokka 68.252
  • ISBN 9789512404124
  • Gummerus kustannus, syyskuu 2017

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS