Uskonsota keittiössä

Uskonsota keittiössä

Uskonsota keittiössä

Lestadiolaiselle uskonto on kokonaisvaltaista, sieluun ja ruumiiseen tunkevaa. Lestadiolaisyhteisössä elävät kokevat sen turvallisena, mutta pois haluavat brutaalina ja vahingollisena.

Tässä kirjassa lestadiolaisuudesta erkaantuneet kertovat kokemuksistaan omin sanoin. Toimittaja Maija-Leena Rova kertoo myös oman tarinansa kodista, jossa uskonasioita käsiteltiin riidellen, suljettujen ovien takana.

Rova katsoo, että evankelis-luterilaisen kirkon asemaa on olennaista arvioida suhteessa vanhoillislestadiolaisuuteen, koska se on kirkon sisäinen herätysliike. Olisiko kirkon oltava aktiivisempi herätysliikkeen toimien seuraamisessa ja siitä erkaantuneiden tukemisessa?

Teologi, psykoterapeutti Janne Villa analysoi kirjoittajien kokemuksia psykologisesta ja hengellisestä näkökulmasta. Kirja nostaa esiin myös ihmisoikeusnäkökulman, jota avaa Åbo Akademin Ihmisoikeusinstituutin professori Elina Pirjatanniemi.
Maija-Leena Rova

Kirjailija

Maija-Leena Rova

Valtiotieteiden tohtori Maija-Leena Rova on toiminut mm. Työ- ja elinkeinoministeriössä neuvottelevana virkamiehenä ja Uudenmaan lääninneuvottelukunnan ja Uudenmaan kansanedustajien neuvottelukunnan pääsihteerinä. Hän asuu Helsingissä.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Muu
  • Sivumäärä Noin 240
  • Kirjastoluokka 28.7
  • ISBN 9789512405251
  • Gummerus kustannus, syyskuu 2016

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS