Eevan kolme tytärtä

Eevan kolme tytärtä Lukunäyte

Eevan kolme tytärtä

Peri kasvaa Istanbulissa seuraten hämmentyneenä isänsä yksinäisen sekularismin ja äitinsä islamilaisen uskonnollisuuden yhteentörmäystä. Opiskeluvuosinaan Oxfordissa Peri tutustuu iranilaiseen ateistityttöön Shiriniin ja poliittisesti suuntautuneeseen Monaan. Näiden kolmen hyvin erilaisista muslimitaustoista tulevan naisen välinen ystävyys on odottamaton: Shirin on syntinen, Mona uskova ja Peri epävarma.

Perin elämä muuttuu dramaattisesti, kun hän tapaa karismaattisen mutta kiistellyn professori Azurin, elävän legendan, joka opettaa seminaareissaan jumalasta. Azur ei ole teisti eikä ateisti vaan kutsuu omaa linjaansa kolmanneksi poluksi. Mutta onko Azur radikaali humanisti, joka voi tarjota uuden rauhanomaisen ja kaikenkattavan lähestymistavan, vai onko hän pohjimmiltaan turmeltunut sielu?

Perin elämän kautta Elif Shafak tutkailee lähietäisyydeltä nykypäivän Turkkia ja paljastaa syvästi jakautuneessa yhteiskunnassa piilevät ongelmat.
Elif Shafak

Kirjailija

Elif Shafak

Elif Shakaf (s. 1971) on palkittu nykykirjailija ja Turkin luetuin naiskirjailija. Hän on myös politiikan kommentaattori ja inspiroiva yhteiskunnallinen keskustelija, joka tunnetaan muiden muassa naisten, vähemmistöjen ja LGBT-henkilöiden oikeuksien puolestapuhujana. Shafak kirjoittaa sekä turkiksi että englanniksi, ja hänen kirjojaan on käännetty 47 kielelle. Hän kirjoittaa myös lukuisiin kansainvälisiin lehtiin, kuten New York Timesiin, Financial Timesiin ja Guardianiin. Shafak on ollut ehdolla mm. Orange Prizen, MAN Asian Prizen, Baileys Prizen ja IMPAC Dublin Awardin saajaksi. Shafakilta on suomennetty kiitetyt romaanit Rakkauden aikakirja (2011), Kirottu Istanbul (2012), Kunnia (2012) ja Valkoinen elefantti (2016). Shafak asuu Lontoossa.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 484
  • Koko 146 x 210 mm
  • Alkuteos Three Daughters of Eve
  • Suomentaja Sari Karhulahti
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512406678
  • Gummerus kustannus, maaliskuu 2018

Goodreads arvostelut

TUTUSTU MYÖS