Veljeskunta

Veljeskunta

Veljeskunta

VTT Anders Blom pureutuu suomalaisen politiikan syvärakenteisiin, joissa työmarkkinajärjestöjen edunvalvojat ovat olleet paremmasta tiedosta ja erivapauksista nauttiva sisäpiiri, veljeskunta. Eteläranta ja Hakaniemi ovat käyttäneet vaikeasti hankittavaa sisäpiiritietoa vallankäytön välineenä. Ne ovat olleet suomalaisen talouden suurimpia vaikuttajatahoja, maan tärkeimpiä lobbareita.

Teoksen lähdeaineisto on laaja, herkullinen ja myös osin salaista. Sitä tukevat lähes sadan raskaan sarjan vaikuttajan kanssa käydyt keskustelut ja haastattelut.

Teos vie lukijansa aitiopaikoille, joista näkyy lähiajan poliittinen taloushistoria: EMU- ja EU-jäsenyysneuvottelut, Nokian rooli lobbaajana sekä tuoreimpana Suomen meriteollisuuden kohtalonhetket.

Veljeskunta peräänkuuluttaa Suomeen sitovia eettisiä menettelytapasääntöjä, joita useissa Euroopan maissa ja EU:n päätöksenteossa on jo käytössä.
Anders Blom

Kirjailija

Anders Blom

Anders Blom (s. 1955) on entinen toimittaja ja pitkän linjan ammattilobbari. Hän on vaikuttajaviestintäyritys Eurofacts Oy:n perustajaosakas ja neuvonantaja. Vuosina 1997–2010 hän oli Perheyritysten liiton toimitusjohtaja. Hän väitteli tohtoriksi vuonna 2018 aiheesta Taloudelliset eturyhmät politiikan sisäpiirissä. Aiemmin hän on julkaissut mm. teoksen Suomalainen omistajuus (2007) yhdessä Merja Rehnin kanssa.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 496
  • Koko 151 x 226 mm
  • Kirjastoluokka 92
  • ISBN 9789512407491
  • Gummerus kustannus, lokakuu 2018

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS