Joka veljeään vihaa

Joka veljeään vihaa

Joka veljeään vihaa

Isma on joutunut kasvattamaan nuoremmat sisaruksensa perheen äidin kuoltua. Nyt hän toteuttaa viimein unelmaansa opiskelusta Amerikassa. Hän ei voi kuitenkaan lakata huolehtimasta kauniista, uppiniskaisesta sisarestaan Aneekasta kotona Lontoossa – eikä tämän kaksoisveljestä Parvaizista, joka katosi tavoitellessaan jihadisti-isänsä henkistä perintöä.

Sitten Eamonn astuu sisarten elämään. Vaikutusvaltaisen brittipoliitikon pojalla on oma henkinen perintönsä lunastettavana – tai uhmattavana. Kahden muslimiperheen kohtalot kietoutuvat tuhoisalla tavalla yhteen tässä polttavan ajankohtaisessa romaanissa, joka kysyy: Millaisia uhrauksia teemme rakkauden nimissä?

Kamila Shamsien Booker- ja Costa-ehdokkaana ollut uutuusteos on vaikuttava kertomus yhteisön, rakkauden ja uskon välisestä konfliktista, maahanmuuttajien ahdingosta sekä elämästä terrorismin varjossa.

”Onnistui tekemään kaiken, mitä romaanilta haluan: kertomaan jotain maailmasta, antamaan kurkistuksen toisten toiseuteen ja ennen kaikkea herättämään kaihoisan tuskan, kun käänsin viimeisen sivun ja tajusin, etten tapaisi näitä henkilöhahmoja enää koskaan.” Observer
Kamila Shamsie

Kirjailija

Kamila Shamsie

Kamila Shamsie (s. 1973) on pakistanilaissyntyinen kirjailija, joka on asettunut Lontooseen. Hänen seitsemän englanninkielistä romaaniaan ovat saaneet lukuisia tunnustuksia, ja niiden oikeuksia on myyty yli kahteenkymmeneen maahan. Shamsien tuorein teos Joka veljeään vihaa voitti arvostetun Women's Prize for Fiction -kirjallisuuspalkinnon ja oli myös Man Booker Prize ja Costa Novel Award -ehdokkaana.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Muu
  • Sivumäärä Noin 330
  • Alkuteos Home Fire
  • Suomentaja Kristiina Drews
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512412235
  • Gummerus kustannus, elokuu 2018

TUTUSTU MYÖS