Neidot

Edward Fosca on murhaaja. Mariana Andros on siitä täysin vakuuttunut. Cambridgen karismaattinen kreikkalaisten tragedioiden professori Fosca on kuitenkin kaikkien syytösten yläpuolella, sillä hän kylpee niin henkilökunnan kuin oppilaidensa suosiossa. Aivan erityisesti naispuolisten opiskelijoiden salaseuran, joka tunnetaan nimellä Neidot.

Kun yksi Neidoista löydetään murhattuna, Mariana antaa ryhmäterapeutin osaamisensa poliisin käyttöön. Opiskeluajoista tutun kampuksen tornien idyllisen kauneuden varjoissa Marianan epäilevä katse kohdistuu yhä uudestaan professoriin. Mutta miksi opettaja kävisi oman opiskelijansa kimppuun? Miksi hän palaa jatkuvasti Persephonen riitteihin – neidon ja hänen matkansa manalaan? Ja miksi antiikin legendat tuntuvat kuin kertovan Marianan omaa tarinaa?

Kun löytyy uusi ruumis, Marianan pakkomielle todistaa Foscan syyllisyys käy yhä hallitsemattomammaksi ja uhkaa tuhota sekä hänen uskottavuutensa että läheisimmät ihmissuhteensa. Mutta Marianna on päättänyt pysäyttää tappajan, vaikka se maksaisi hänelle kaiken – jopa hänen henkensä.

"Jumalat juhlivat öisin -fanit menevät taatusti pähkinöiksi Neidoista, Michaelidesin häikäisevästä uutuudesta... Nokkela, koukuttava ja kirjallisesti ansiokas tarina, jossa on unenomaisia viittauksia kreikkalaiseen mytologiaan ja antiikin rituaalimurhiin ja joka vakiinnuttaa Michaelidesille horjumattoman paikan trillerimaailman suvereenina hallitsijana." – Esquire

"Häikäisevä" — Publishers Weekly tähtiarviossaan
Alex Michaelides

Kirjailija

Alex Michaelides

Alex Michaelides syntyi ja varttui Kyproksella. Hänellä on maisterintutkinnot englanninkielisestä kirjallisuudesta Cambridgen yliopiston Trinity Collegesta ja käsikirjoittamisesta American Film Institutesta Los Angelesista. Hiljainen potilas (2019) oli hänen esikoisromaaninsa. Se pysytteli New York Timesin myyntilistalla yli vuoden ja sen oikeudet myytiin ennätyksellisesti 50 maahan. Nykyään Alex asuu Lontoossa.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 461
  • Koko 134 x 213 mm
  • Alkuteos The Maidens
  • Suomentaja Antti Autio
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512413188
  • Gummerus kustannus, syyskuu 2021

Goodreads arvostelut

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS