Ikuisesti, siskoni

Ikuisesti, siskoni

Ikuisesti, siskoni

"Kaikki se, mikä on tapahtunut kerran, voi tapahtua uudelleen."

Ikivanhan tammilehdon kupeessa, unohdettujen kivipaasien laaksossa varttuu kaksi siskoa. Heille kerrotaan tarinoita druideista, jotka suojelevat elämää jumaliensa tavoin.

Aika on kehä, jonka rattaan naksahtavia liikkeitä kuolevaiset eivät ehdi kuulla. Mutta on tekoja, jotka pysäyttävät jopa ajan ja joita jumalatkaan eivät voi perua – ja elämä kiertää kehää, ajat letittyvät yhteen kuin hiukset.

Kelttiläisistä myyteistä ammentava Ikuisesti, siskoni on huikaiseva kertomus sisaruudesta, aikakausien kuohujen yli kantavasta rakkaudesta ja kohtalokkaasta petoksesta, joka saa kuolemankin sijoiltaan.

"Suomessa tehdään erinomaista spekulatiivista fiktiota, ja olen jo tottunut siihen, että käteen osuu laadukkaita teoksia. Mutta Katri Alatalon Ikuisesti, siskoni oli aivan heittämällä kansainvälistä tasoa. Voin luvata, että jos tähän tarinaan ryhtyy, ei pety – etsit sitten imaginaarisia maailmoja, tekstin kerroksia, taidokasta kieltä tai huimaavia ihmiskohtaloita." – Kirjailija Johanna Sinisalo
Katri Alatalo

Kirjailija

Katri Alatalo

Katri Alatalo (s. 1985) on jyväskyläläinen kirjailija, joka nauttii fantastisten maailmojen luomisesta ja uskoo vimmaisesti tarinan voimaan. Hän yöpyi Loch Nessin rannalla seitsemänvuotiaana ja palasi takaisin 25 vuotta myöhemmin hakemaan sanoja kelttikertomustaan varten. Ikuisesti, siskoni (2019) on Alatalon kuudes teos.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 471
  • Koko 140 x 214 mm
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512413409
  • Gummerus kustannus, toukokuu 2019

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS