Hyytävä kosto

Hyytävä kosto

Hyytävä kosto

Veretseisauttava yhteiskunnallinen trilleri korruptiosta ja huostaanotoista

Selma Falck on yllättäen keskellä murhapaikkaa, kun hänen ystävänsä Linda Bruseth ammutaan kuoliaaksi kadulle. Poliisi ja lehdistö olettavat tarkka-ampujan osuneen vahingossa ohi todellisesta kohteestaan: Selmasta.
Pian Korkeimman oikeuden tuomari löytyy hirtettynä ja kansanedustaja kuolee epäselvissä olosuhteissa. Selma alkaa epäillä, että häntä ainoastaan hipaissut luoti oli kuin olikin tarkoitettu Lindalle, joka oli paikallispoliitikko. Murhissa on selkeä kaava, ja Selman on saatava tietää, miksi hänen ystävänsä oli kohde. Etsiessään vastauksia hän osuu keskelle kaoottista valtataistelua ja yhden miehen veristä kostoretkeä.
Anne Holt tunnetaan painokkaista yhteiskunnallisista puheenvuoroistaan. Norjan entisen oikeusministerin päivänpolttava ja korkeajännitteinen Hyytävä kosto käsittelee huostaanottojärjestelmän sokeita pisteitä ja vallan korruptoivaa vaikutusta.


“Norjan kiinnostavin rikoskirjailija” – Trønder-Avisa
”Vain harva on samalla tasolla kuin Anne Holt… Hän on jälleen viiltävän ajankohtainen” – Verdens Gang, Norja
”Anne Holt säkenöi… erityislaatuinen kertomus” – Jyllandsposten, Tanska
”Juoni pitää tiukasti otteessaan ensimmäiseltä sivulta viimeiselle” – Norran, Ruotsi
”Holt on yksi parhaista” – Motala & Vadstena Tidning, Ruotsi
Anne Holt

Kirjailija

Anne Holt

Anne Holt (s. 1958) on koulutukseltaan asianajaja. Hän on toiminut lyhyen ajan Norjan oikeusministerinä, työskennellyt Norjan poliisin palveluksessa sekä luonut merkittävän uran toimittajana. Nykyisin hän on täysin omistautunut menestyksekkäälle kirjailijanuralleen. Holt on värikäs ja vaikutusvaltainen keskustelija, joka ottaa myös romaaneissaan kantaa päivänpolttaviin yhteiskunnallisiin kysymyksiin. Holtin kirjoja on myyty maailmalla yhteensä yli 10 miljoonaa kappaletta.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 492
  • Koko 134 x 213 mm
  • Alkuteos Mandela-effekten
  • Suomentaja Outi Menna
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512414574
  • Gummerus kustannus, elokuu 2022

TUTUSTU MYÖS