Grand Hotel Europa

”Astu sisään majesteettiseen Grand Hotel Europaan. Voit olla varma, ettei sekuntiakaan mene hukkaan.” Il piccolo, ItaliaGrand Hotel Europa huokuu entisaikojen loistoa, ja sen houkuttamana kirjailija vetäytyy hotellin suojiin. Hän muistelee kuvankaunista Clioa, heidän yhteistä aikaansa ja kadonnutta Caravaggion maalausta, jota he jäljittivät yhdessä.

Hotellissa kirjailija tutustuu sen muihin asukkaisiin. He ovat omalaatuinen joukko, ja jokainen heistä on kotoisin sivistyneemmiltä aikakausilta. Edes Grand Hotel Europassa ei kuitenkaan ole turvassa nykyajalta, joka tunkeutuu vääjäämättä myös hotellin seinien sisäpuolelle.

Grand Hotel Europa on älykäs ja vetävä romaani vanhasta maailmasta, Euroopasta ja sen tulevaisuudesta, joka uhkaa jäädä menneisyyden painolastin alle. Se on myös vangitseva kertomus menetetystä rakkaudesta ja seikkailusta kadonneen taideteoksen jäljillä.


”Grand Hotel Europa ei väistä yhtäkään aihetta. Teos haluaa tehdä vaikutuksen, ja niin se myös tekee. Sen suurtakin suurempi ote kasvattaa romaanista uskomattoman mestariteoksen. Se on myös erinomainen kirja, jota lukee kasvavan ja kuumeisen innostuksen vallassa. Pfeijffer vangitsee ajan hengen ja tarjoilee sen vastustamattomalla tavalla.” NRC Handelsblad, Alankomaat”Painavasta aiheesta huolimatta [Pfeijfferin] suuri eurooppalainen romaani on mitä mukaansatempaavin lukuelämys.” De Tijd, Belgia”Teos on rakkaudentunnustus, mutta samanaikaisesti ennustaa tuhoa; romaani herättää Euroopan hengen
Ilja Leonard Pfeijffer

Kirjailija

Ilja Leonard Pfeijffer

Ilja Leonard Pfeijffer on palkittu hollantilainen kirjailija. Grand Hotel Europa oli hänen todellinen kansainvälinen läpimurtonsa: ylistettyä romaania on myyty yksin Alankomaissa 300 000 kappaletta, ja sen käännösoikeudet on myyty 20 maahan. Pfeijffer asuu Italiassa.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 597
  • Koko 151 x 226 mm
  • Alkuteos Grand Hotel Europa
  • Suomentaja Sanna Van Leeuwen
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512417568
  • Gummerus kustannus, huhtikuu 2021

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS