Kukkia maan alla

Kukkia maan alla

Kukkia maan alla

Berliiniin sijoittuva tunnelmavetoinen romaani

”Ei vain kukkia, Marianna sanoo, vaan myös neuvoja niille, jotka menettävät suuntansa maan alla. Sellaisia ihmisiä on paljon.”

Metroaseman kukkakaupan myyjä Marianna on houkuttelevien kukkien keskellä myös ihmisten tarkkailija ja kuuntelija. Oman äitinsä kuulumisia hän kuitenkin kyselee veljeltään Borysilta Puolasta asti, vaikka äiti asuu Berliinissä samassa korttelissa.

Samoilla kaduilla Weddingissä astelee avojaloin Karim. Pojan ote Amalia-äidin kädestä on vahva, mutta yhteys pätkii, kun äidin ajatukset viipyilevät jo tulevaisuudessa.

Kun äitien, lasten ja sisarusten tiet kohtaavat, syntyy tarina, joka risteilee kuin suurkaupungin metrokartta.

Kukkia maan alla sijoittuu Berliinin ohella Saksan ja Puolan rajaseudulle. Se on kertomus juurista, ihmisten välisistä etäisyyksistä ja rajan ylittämisen vaikeudesta.
Venla Saalo

Kirjailija

Venla Saalo

Venla Saalo (s. 1988) on kirjailija, kääntäjä ja kulttuurilehti Särön toimitussihteeri. Hän on opiskellut kirjoittamista Oriveden Opistossa ja sosiologiaa Helsingin yliopistossa. Helsinkiläislähtöinen Saalo on asunut vuosia Saksassa, ensin Berliinissä ja vuodesta 2019 lähtien rajaseudulla Görlitzissä. Kukkia maan alla on hänen ensimmäinen aikuisille suunnattu romaaninsa. Kirkkaalla liekillä oli lasten- ja nuortenkirjallisuuden vuoden 2012 Finlandia-palkintoehdokkaana.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 159
  • Koko 130 x 190 mm
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512418688
  • Gummerus kustannus, syyskuu 2020

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS