10 minuuttia 38 sekuntia tässä oudossa maailmassa

10 minuuttia 38 sekuntia tässä oudossa maailmassa

10 minuuttia 38 sekuntia tässä oudossa maailmassa

Brutaalin kaunis tarina elämänvoimasta

Roskapöntössä Istanbulin laitamilla lepää juuri murhatun prostituoidun, Tequila-Leilan, ruumis. Ennen kuin hänen tietoisuutensa 10 minuutin 38 sekunnin päästä hiipuu lopullisesti, Leila käy läpi koko elämänsä kirjoa. Huumaavia makuja, tuoksuja, värejä. Perhettä, joka hylkäsi hänet, ja muita hyljeksittyjä, joista tuli hänen uusi perheensä ja kantava voimansa. Taustalla kuohuneita Turkin lähihistorian käännekohtia. Sitä, kuinka ystävyys voi tuoda toivoa suurimmankin epätoivon keskelle.

Turkin luetuimman naiskirjailijan, moniarvoisuuden ja ihmisoikeuksien sanansaattaja Elif Shafakin romaani on yhteiskuntakriittinen ja syvästi humaani tarina ystävyydestä ja elämänvoimasta. Teos antaa äänen niille, joilla sitä ei yleensä ole: kaltoinkohdelluille, marginaaliin kadotetuille, konservatiivisen yhteiskunnan tukahduttamille ja muille toisten tarinoiden sivuhenkilöille. Teos valittiin Booker-palkintoehdokkaaksi.
Elif Shafak

Kirjailija

Elif Shafak

Elif Shakaf (s. 1971) on palkittu nykykirjailija ja Turkin luetuin naiskirjailija. Hän on myös politiikan kommentaattori ja inspiroiva yhteiskunnallinen keskustelija, joka tunnetaan muiden muassa naisten, vähemmistöjen ja LGBT-henkilöiden oikeuksien puolestapuhujana. Shafak kirjoittaa sekä turkiksi että englanniksi, ja hänen kirjojaan on käännetty 47 kielelle. Hän kirjoittaa myös lukuisiin kansainvälisiin lehtiin, kuten New York Timesiin, Financial Timesiin ja Guardianiin. Shafak on ollut ehdolla mm. Orange Prizen, MAN Asian Prizen, Baileys Prizen ja IMPAC Dublin Awardin saajaksi. Shafakilta on suomennetty kiitetyt romaanit Rakkauden aikakirja (2011), Kirottu Istanbul (2012), Kunnia (2012) ja Valkoinen elefantti (2016). Shafak asuu Lontoossa.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä Noin 360
  • Koko 134 x 213 mm
  • Alkuteos 10 Minutes 38 Seconds in This Strange World
  • Suomentaja Maria Erämaja
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512419722
  • Gummerus kustannus, tammikuu 2021

TUTUSTU MYÖS