Sata tapaa tappaa sielu

Sata tapaa tappaa sielu

Sata tapaa tappaa sielu

Heitä on ollut aina ja kaikkialla, kaikissa roduissa, kulttuureissa, yhteiskuntaluokissa ja kaikkien ammattien piirissä: narsisteja. Heidän käsityksensä oikeasta ja väärästä ovat omanlaisensa, he tarvitsevat jatkuvaa ihailua ja huomiota, eivät koskaan häpeä tekojaan tai tunne empatiaa, mutta taitavat sosiaalisen käyttäytymisen koodit ja pystyvät näyttelemään uskottavasti tunteita.

Sata tapaa tappaa sielu kertoo narsismista ja narsistisesta persoonallisuushäiriöstä. Lisäksi kirja sisältää runsaasti uhrien omakohtaisia kertomuksia muun muassa narsistista parisuhteessa, narsistista äitinä, isänä tai muuna lähisukulaisena sekä narsistista työpaikalla. Uhrien kokemuksissa keskeistä osaa näyttelevät muun muassa syyllistäminen, seksi, mustasukkaisuus, henkinen ja fyysinen väkivalta ja uhrin itsetunnon mureneminen. Mukana ovat myös nimittelyn helmet - kipeät mutta mustalla tavalla hauskat letkaukset - sekä selviytymiskeinoja, iloa, valoa ja vahvuutta uhrin elämään.

Narsismista on kirjoitettu tietokirjallisuutta ja oppaita, harvoin uhrin näkökulmasta tai uhrin sanoin. Kuitenkin vertaistuki ja samaistuminen muiden kokemuksiin ovat uhreille usein avainasemassa kohti vapautta narsistin otteesta.


Sata tapaa tappaa sielu on uudistettu laitos vuonna 2007 julkaistusta samannimisestä teoksesta, joka nousi heti ilmestyttyään kulttimaineeseen.

Tuija Välipakka

Kirjailija

Tuija Välipakka

Tuija Välipakka on vuonna 1967 syntynyt tamperelainen kirjailija. Hän on opiskellut Viita-akatemiassa runoa ja proosaa.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Muu
  • Alkuteos Sata tapaa tappaa sielu - Narsismin uhrit kertovat
  • Kirjastoluokka 14.8
  • ISBN 9789512420636
  • Gummerus kustannus, lokakuu 2020

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS