Kohtuudella

Kohtuudella

Kohtuudella

Alkoholi liitetään usein yhdessäoloon, ruoanlaittoon, juhlapäiviin ja vapaa-aikaan. Kun puhumme alkoholista, nostamme helposti esiin sen myönteiset vaikutukset, sivuuttaen sen roolin merkittävänä fyysisten ja psyykkisten sairauksien aiheuttajana.

Alkoholinkäytöstä ei ole helppo puhua. Apua haetaan usein vasta kun kulutus aiheuttaa häpeää tai huolta siitä, että juominen on lopetettava kokonaan.

Suurkulutuksesta voi siirtyä kohtuukäyttöön. Muutos onnistuu parhaiten tarkoin harkitun menetelmän avulla. Tämä kirja on suunnattu heille, jotka pohtivat, voisivatko paremmin, jos joisivat vähemmän. Kirja tarjoaa helppotajuiset muutoksen kulmakivet ja esittelee toimintavaihtoehtoja.

Kirjailijat

Anders Hammarberg

Anders Hammarberg on valmistunut lääketieteen tohtoriksi Karoliinisessa Instituutissa Tukholmassa. Hän on myös käyttäytymistieteilijä ja laillistettu psykoterapeutti. Hän on työskennellyt alkoholi- ja huumeongelmien hoidon, tutkimuksen ja koulutuksen parissa lähes 20 vuotta riippuvuusongelmiin erikoistuneessa hoidossa, työterveyshuollossa, sosiaalihuollossa, vankeinhoidossa sekä yksityisenä psykoterapeuttina. Hän työskentelee tällä hetkellä Tukholman riippuvuuskeskuksessa alkoholin ja terveyden vastaanotolla.

Karin Romberg

Karin Romberg on laillistettu psykologi, ja on työskennellyt alkoholiongelmien neuvonnan ja hoidon parissa vuodesta 2010. Hän työskenteli jo opiskeluaikanaan Alkohollinjenillä, Ruotsin kansallisessa puhelinneuvonnassa, joka on suunnattu henkilöille, jotka haluavat muuttaa alkoholitottumuksiaan, sekä omaisille, jotka ovat huolissaan jonkun läheisen alkoholitottumuksista. Vuodesta 2013 hän on työskennellyt Tukholman riippuvuuskeskuksessa alkoholin ja terveyden vastaanotolla alkoholiongelmien psykologisen hoidon parissa.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 256
  • Koko 148 x 245 mm
  • Alkuteos För mycket för ofta
  • Suomentaja Heli Ikäheimo
  • Kirjastoluokka 59.4
  • ISBN 9789512420872
  • Gummerus kustannus, joulukuu 2020

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS