Chilikirja

Melkein kaikilla on vankka mielipide chilistä. Sehän on se punainen palko, joka korventaa tulisesti suuta? Kyllä ja ei. Kun chileihin tutustuu hieman tarkemmin, vakiintunut mielikuva muuttuu. Matka chilien maailmaan on värikäs kuin kurkistus kaleidoskooppiin. Se taikoo esiin yhä uusia näkökulmia ja koukuttaa harrastajan nopeasti.

Chilikirjassa esitellään erilaisiin olosuhteisiin sopivia lajikkeita: ikkunalaudalle, parvekkeelle, puutarhaan, kasvihuoneeseen. Chilitarinat ja maaesittelyt syventävät ymmärrystä kiehtovasta kasvista. Valokuvissa hehkuvat monenmuotoiset chilin hedelmät, joiden värikirjo on lainattu suoraan sateenkaaresta. Makumaailman vivahteet ovat loputtomat: pippuria, omenaa, limeä, umamia.

Monimuotoinen, maukas ja terveellinen kasvi nauttii kestosuosiota. Se oli vuoden vihannes 2013, ja harrastajien määrä on mittava. Chilejä on käytetty iloksi ja hyödyksi jo tuhansien vuosien ajan. Etelä-Amerikasta kasvi on matkannut ihmisten seuralaisena muillekin mantereille. Suomesta on tullut chilin ihmemaa!

Kirjailijat

Jukka Kilpinen

Jukka Fatalii Kilpinen on suomalaisen chilin sanansaattaja, arvostettu chiliasiantuntija ja kävelevä chilitietokirja. Jukan perustama maineikas sivusto fatalii.net on edistänyt merkittävästi chilitietoutta.

Tommi Hietavuo

Tommi Inferno Hietavuo kohtasi chilin v. 1995 Arizonan autiomaassa ja perusti 1997 suomenkielisen chiliin ja erityisesti kasvin tieteelliseen moninaisuuteen erikoistuneen Inferno-chilisivuston.

Teija Aaltonen

Teija Aaltonen on toimittaja, jonka erityisaloja ovat mm. kasvit, puutarha ja tieteen popularisointi. Lisäksi Teija kasvattaa chiliä ammattimaisesti ja on valmistumassa puutarhuriksi.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Nidottu
  • Sivumäärä 158
  • Koko 190 x 235 mm
  • Kirjastoluokka 67.3
  • ISBN 9789512421299
  • Gummerus kustannus, toukokuu 2020

TUTUSTU MYÖS