Puuvillatehtaan varjossa

Puuvillatehtaan varjossa

Puuvillatehtaan varjossa

Historiallista romantiikkaa ja viihdyttäviä juonenkäänteitä 1800-luvun Turussa

Järkevää ja leiskuvaa Jennyä eivät kovat ajat ole murtaneet. Nuorena leskeksi jäänyt rovasti Stenroosin tytär on mukana Rouvainyhdistyksessä, joka kerää varoja hyväntekeväisyyteen ja Kansankirjaston perustamiseen järjestämällä naamiaisia ja rusettiluisteluja. Turun seurapiireissä Jenny tutustuu puuvillatehtaan johtajan poikaan Fredrik Barkeriin ja uudistusmieliseen Kosti Vanhaseen. Seuraa mustasukkaisuutta ja vetävää kolmiodraamaa.

Puuvillatehtaan varjossa aloittaa Puuvillatehdas-sarjan. Se kuvaa itsenäisen leskirouvan elämää aikana, jona säätyläisyhteiskunta natisee teollistumisen myötä liitoksissaan, työväenliike nousee ja naiset vaativat Canthin hengessä tasa-arvoa.
Ann-Christin Antell

Kirjailija

Ann-Christin Antell

Ann-Christin Antell työskentelee kirjastonhoitajana Turun kaupunginkirjastossa. Esikoisromaanissa Puuvillatehtaan varjossa näkyvät Antellin arkeologian ja historian opinnot sekä rakkaus romantiikkaan ja kotikaupunkiin. Kirjan päähenkilöistä Jennystä ja Fredrikistä hän näki unta yli kymmenen vuotta sitten eikä saanut näiltä enää rauhaa.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Muu
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512423682
  • Gummerus kustannus, helmikuu 2021

Goodreads arvostelut

TUTUSTU MYÖS