Vaihtuvia maisemia

Vaihtuvia maisemia

Vaihtuvia maisemia

Kiinnostus junamatkailuun ja maata pitkin matkustamiseen on uudessa nosteessa. Moni miettii, miten vähentää lentämistä ja tehdä aiempaa kestävämpiä matkoja.

Maitse matkustamisessa on kyse hitaan matkanteon nautinnosta. Junaan, bussiin tai pyörän selkään hypätään kokemaan, olemaan läsnä. Matkalla ollaan jo matkaa tehdessä, ei vasta perillä. Maata pitkin kuljettaessa myös mittakaavat ja oma sijainti kartalla asettuvat paikoilleen.

Tämä kirja tarjoaa ideoita siihen, mihin maata pitkin voisi seuraavaksi suunnata. Se antaa tietoa ja vinkkejä suunnittelun ja kestävien valintojen tueksi. Ja ennen kaikkea: miten katsoa karttaa uusin silmin, lentoreittien ulkopuolelta.

Kirjan matkaideat ja –kertomukset sekä suositukset perustuvat niin kirjailijan omiin matkoihin kuin muiden matkailijoiden kokemuksiinkin.


Kati Kelola

Kirjailija

Kati Kelola

Kati Kelola (s. 1973) on vapaa toimittaja, joka työskenteli aiemmin matkailulehti Mondon päätoimittajana. Hän on Vastuullisen matkailijan käsikirjan (2009) toinen tekijä. Vapaana toimittajana Kelola kirjoittaa muun muassa Imageen ja toimii Yle uutisten kolumnistina.

TUTUSTU MYÖS