Mitä ihmettä?

Mitä ihmettä?

Mitä ihmettä?

Mitä ihmettä taapero ajattelee, kun hän pyrkii pakkasella pihalle sandaaleissa?
Miksei lapsi lopeta inttämistä?
Miksei yksikään vanhempi pysyy rauhallisena irrottaessaan kännykkää teinin kädestä?

Tämä on kirja mentalisaatiosta – kyvystä ymmärtää omia reaktioitaan ja eläytyä toisen mieleen.
Psykologian ammattilaisten maailmanlaajuisesti käyttämä menetelmä esitellään yleistajuisesti, hauskasti ja kirjoittajien omia kasvatusmokia peittelemättä.
Mitä ihmettä? -kirjan avulla voit luoda lapseen hänen kehitystään tukevan suhteen. Samalla opit säätelemään omiakin tunteitasi. Teos tarjoaa ensimmäisenä Suomessa vinkkejä mentalisaatioteorian soveltamisesta arjen pulmatilanteisiin. Kirja sopii paitsi vanhemmille ja huoltajille, myös kaikille lasten ja nuorten parissa työskenteleville.

Leea Mattila on psykologi ja Theraplay–terapeutti, Janna Rantala on lastenpsykiatri ja psykoterapeutti. Vastaanottotyön lisäksi he kouluttavat, kirjoittavat –  ja kipuilevat omien lastensa kanssa.  Heitä yhdistää kiinnostus ihmissuhteisiin sekä mielekkääseen ja ihmeelliseen arkeen.

Kirjailijat

Janna Rantala

Kolmen lapsen äiti Janna Rantala on lastenpsykiatrian erikoislääkäri, pari- ja perhepsykoterapeutti sekä kouluttaja, jolla on perheterapia- ja työnohjausvastaanotto Helsingissä. Hän vastaa Meidän Perhe -lehdessä kasvatuskysymyksiin ja kirjoittaa mm. Helsingin Sanomien digilehteen sekä Lääkärilehden verkkopalveluun. Lisäksi hän kirjoittaa blogia nimeltä Täähän pistää kampoihin (http://taahanpistaakampoihin.blogspot.fi/).

Leea Mattila

Leea Mattila on psykologi ja Theraplay-vuorovaikutusterapeutti. Hänellä on kaksi murrosikäistä lasta ja kuriton koira. Leea pitää vastaanottoa, työnohjaa, kouluttaa ja vastaa lukijoille Vauva-lehdessä. Leea kirjoittaa myös MindLink-blogia ja toimii Toisenlaiset teiniäidit -sarjan asiantuntijana.

Kirjan tiedot

  • Lukija Anniina Piiparinen
  • Sidosasu Muu
  • Kirjastoluokka A 38.1
  • ISBN 9789512424412
  • Gummerus kustannus, maaliskuu 2021

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS