Öyhökratia

Öyhökratia

Öyhökratia

AJANKOHTAINEN TIETOKIRJA JULKISEN KESKUSTELUN TAKTIIKOISTA

Kun viimeisin sosiaalisen median puheenaihe nostattaa julkisuusmyrskyn, siitä tulevat kertomaan näkemyksensä niin poliitikot ja lobbarit kuin aktivistit ja trollit. Toimittajat ovat vain yksi ääni huutokuorossa, ja yleiseen mielipiteeseen vaikuttamisesta käydään kovaa kilpailua. Kirja näyttää, kuinka pieni joukko aktiivisia somen käyttäjiä voi uudessa mediaympäristössä heiluttaa koko julkista keskustelua. Millaisia keinoja he hyödyntävät? Esimerkkeinä käytetään muun muassa koronapandemiaa ja #metoo-keskustelua. Kun lähes kuka vain voi osallistua keskusteluun, ketä lopulta kuunnellaan?

Kirjailijat

Johannes Koponen

Johannes Koponen tutkii väitöskirjassaan journalismin ja alustatalouden suhdetta. Hän oli ohjausryhmän jäsen Valtioneuvoston kanslian koronaviestintähankkeessa. Aiemmin hän on julkaissut kirjan Alustatalous ja uudet liiketoimintamallit (2019).

Minea Koskinen

Minea Koskinen on ollut yhtenä kirjoittajana teoksissa Hyvän sään aikana (2017) ja Saamattomat - millainen Suomi meille jää (2020). Hän on kehittänyt Ylellä sosiaalisen median uutissisältöjä nuorille.

Jussi Pullinen

Jussi Pullinen on digitaaliseen journalismiin erikoistunut Helsingin Sanomien talouden ja politiikan toimituksen esimies. Hän toimi journalistiikan vierailijaprofessorina Tampereen yliopistossa 2017-2018. Hän on julkaissut aiemmin mm. tietokirjan Mitä meille tapahtui? Näin internet ja sosiaalinen media muuttivat elämämme (2019).

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 261
  • Koko 134 x 213 mm
  • Kirjastoluokka 61.7
  • ISBN 9789512427574
  • Gummerus kustannus, maaliskuu 2022

Goodreads arvostelut

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS