Susikoski ahtojäissä

Susikoski ahtojäissä

Susikoski ahtojäissä

Järeimmän luokan suomalainen jäänmurtaja Ahto pitää sisällään paitsi hirmuisen määrän raakaa voimaa myös hyvät tilat miehistölleen ja muhkeat salongit vieraita varten: laiva on Suomen valtion edustusalus, se esittelee maamme teknologiaa siitä kiinnostuneille. Mutta kun rikostarkastaja Olavi Susikoski kiidätetään alukselle, kyseessä on kuitenkin turvallisuustoimi. Jäänmurtajalla pitää varautua kaikkeen. Mutta silti kukaan ei ole osannut varautua siihen hurjaan tapahtumasarjaan, mikä Ahton matkustajia odottaa.

Perämeren hyisten jääkenttien keskellä Susikoski joutuu kasvotusten ihmisten ja kohtaloiden kanssa, joita hän ei koskaan olisi luullut tapaavansa.
Mauri Sariola

Kirjailija

Mauri Sariola

Mauri Sariola syntyi Helsingissä 25.11.1924 hattulalaisen opettajaperheen kolmantena lapsena. Kansakoulunsa hän kävi Hattulassa, oppikoulunsa Hämeenlinnan lyseossa ja Toijalan yhteiskoulussa. Ylioppilaaksi Sariola julistettiin jatkosodan aikana vuonna 1943 ilman varsinaisia ylioppilaskirjoituksia. Sodan jälkeen hän aloitti opinnot Helsingin yliopiston lakitieteellisessä tiedekunnassa muttei saanut opintojaan koskaan päätökseen.

Kirjan tiedot

  • Lukija Juhani Rajalin
  • Sidosasu Muu
  • Kirjastoluokka A 84.2
  • ISBN 9789512428298
  • Gummerus kustannus, tammikuu 2022

TUTUSTU MYÖS