Maan asukit

SISÄLTÖVAROITUS: SAATTAA KÄÄNNYTTÄÄ SINUT ALIENIKSI

Jo lapsena Natsuki erottui joukosta. Ainoa ihminen, joka Natsukia ymmärsi, oli hänen serkkunsa Yuu. Eräänä kesänä Yuu tunnusti olevansa alien, mikä sai Natsukin miettimään, voisiko se olla syynä hänenkin kokemuksiinsa.
Natsuki on yrittänyt sopeutua, muttei vielä 34-vuotiaanakaan halua samoja¿asioita kuin muut. Voisiko hän löytää toisenlaisen tavan elää – sellaisen, jota eivät sido minkäänlaiset normit ja käyttäytymissäännöt?
Maan asukit on raju, rajoja rikkova ja mielikuvitusta venyttävä romaani naisesta, joka ei sopeudu yhteiskunnan muottiin ja uskoo vilpittömästi olevansa kotoisin toiselta planeetalta. Palkitun japanilaiskirjailija Sayaka Muratan mestariteos kysyy kuinka selviytyä maailmassa, joka tuntuu tukahduttavan itsestä kaiken, ja tarjoaa yhdenlaisen, villin ja radikaalin vastauksen. New York Times, TIME ja Literary Hub nostivat Maan asukit vuoden parhaiden kirjojen joukkoon.


”Jos mielesi tekee jotakin omituista, Sayaka Murata on vastaus.” – Seattle Times

”Paljastaa loisteliaasti soveliaisuussääntöjen mielivaltaisuuden ja sydämettömyyden.” – New Yorker

”Shokeeraava, poskettoman hauska ja valtavan, synkän viihdyttävä.” – Financial Times

”Rakastin tätä kirjaa! Se käännytti minut saman tien alieniksi. Radikaali, railakas, sydäntäsärkevä katsaus siihen kuonaan, jonka olemme kaikki sisäistäneet sopiaksemme joukkoon ja selviytyäksemme.” – Elif Batuman, kirjailija
Sayaka Murata

Kirjailija

Sayaka Murata

Sayaka Murata (s. 1979) on yksi sukupolvensa ansioituneimmista ja ylistetyimmistä japanilaiskirjailijoista. Hän on saanut mm. arvostetun Akutagawa-palkinnon sekä Gunzo, Noma ja Mishima Yukio -palkinnot ja Vogue Japanin Vuoden nainen -tunnustuksen.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 238
  • Koko 134 x 213 mm
  • Alkuteos Chikyu seijin
  • Suomentaja Raisa Porrasmaa
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512429592
  • Gummerus kustannus, syyskuu 2022

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS