Sopimatonta sisältöä

Sopimatonta sisältöä

Sopimatonta sisältöä

Missä kulkevat somejättien vallan rajat? Entä mikä on lopulta liikaa ihmisen sietokyvylle?

Sosiaalisen median sisältömoderaattori kohtaa ihmisyyden pahimmillaan ja paljaimmillaan, mutta Kayleigh tarvitsee rahaa. Kayleigh’n palkannut yritys on alihankkija somejätille, jonka nimeä ei saa paljastaa ja jonka eettiset ohjeet vaihtuvat jatkuvasti. Kayleigh on kuitenkin hyvä tehtävässään, ja työpaikalla hän solmii syviä ystävyyssuhteita, jopa rakastuu.
Sitten kollega toisensa jälkeen alkaa omaksua salaliittoteorioiden uskomuksia ja tyttöystävä vetäytyy kuoreensa. Mutta Kayleigh’lla itselläänhän on kaikki hyvin – vai onko?
Kansainvälisessä nosteessa olevan kirjailijan vaikuttava ja keskustelua herättävä ilmiöromaani kertoo nuorten sisältömoderaattorien porukasta. He työskentelevät nimettömäksi jäävän somejätin alihankkijalle: käyvät läpi videoita ja kuvia, kiihkopostauksia ja salaliittoteorioita ja päättävät, milloin sisältö on sopimatonta ja poistettava. He vakuuttavat itselleen hallitsevansa työnsä – kunnes viha osuu liian lähelle.
Hanna Bervoets

Kirjailija

Hanna Bervoets

Hanna Bervoets on sukupolvensa näkyvimpiä hollantilaiskirjailijoita. Hän on kirjoittanut seitsemän romaania, näytelmiä ja elokuvakäsikirjoituksia, hänen kirjansa ovat nousseet bestsellereiksi Hollannissa, ja hän on saanut arvostetun Frans Kellendonk -palkinnon kirjallisesta urastaan.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Lukija Anni Kajos
  • Alkuteos Wat wij zagen
  • Suomentaja Sanna Van Leeuwen
  • Kirjastoluokka A 84.2
  • ISBN 9789512429769
  • Gummerus kustannus, kesäkuu 2022

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS