Miesten syvimmät salaisuudet

Miesten syvimmät salaisuudet

Miesten syvimmät salaisuudet

Lumoava uusi ääni maailmankirjallisuudessa

Senegalilainen Mohamed Mbougar Sarr (s. 1990) on yksi nykykirjallisuuden kiinnostavimmista nimistä. Hänen läpimurtoteoksensa Miesten syvimmät salaisuudet on ollut kuin pysäyttämätön luonnonvoima: romaani oli ehdolla käytännössä jokaiseen ranskalaiseen kirjallisuuspalkintoon, se sai Ranskan merkittävimmän palkinnon Goncourtin, teosta on yksin Ranskassa myyty yli puoli miljoonaa kappaletta ja sen oikeudet on myyty 35 maahan.

Pariisissa asuva senegalilaiskirjailija Diégane kuulee 80 vuotta aiemmin julkaistusta romaanista, joka on kadonnut jäljettömiin julkaisua seuranneen skandaalin myötä. Mystisen kirjailija T. C. Elimanen kohtalo ei jätä Diéganea rauhaan. Elimanen jalanjäljet kulkevat Senegalissa, Ranskassa ja Argentiinassa ja risteävät kolonialismin, maailmansotien ja juutalaisvainojen jättämien syvien railojen kanssa. Diéganen etsintöjä johdattavat vahvat naiset, salaisuuksia varjeleva kirjailija Siga ja valovoimainen kuvajournalisti Aïda.
Millainen totuus piilee Elimanen elämän labyrintin keskipisteessä?


”Suuri kirja, luomistyön jalokivi joka lumoaa, kuljettaa mukanaan ja vainoaa. Mohamed Mbougar Sarr, painakaa tämä nimi muistiin.” – L’Express
”Rakkaudentunnustus kirjallisuudelle.” – Lire
”Täydellinen romaani, en keksi muuta tapaa kuvailla teosta kuulostamatta banaalilta.” – Aftonbladet, Ruotsi

Kustantaja kiittää Institut français’ta tuesta.
Mohamed Mbougar Sarr

Kirjailija

Mohamed Mbougar Sarr

Senegalilainen Mohamed Mbougar Sarr (s. 1990) on yksi nykykirjallisuuden kiinnostavimmista nimistä. Hän on historian nuorin World Literature Prize -voittaja ja nuorin Goncourt-palkittu kirjailija sitten 1970-luvun. Mbougar Sarrin läpimurtoteos ja ensimmäinen suomennettu romaani Miesten syvimmät salaisuudet on ollut kuin pysäyttämätön luonnonvoima: romaanin oikeudet on myyty 35 maahan, se oli ehdolla käytännössä jokaiseen ranskalaiseen kirjallisuuspalkintoon ja sai Ranskan merkittävimmän palkinnon Goncourtin, minkä lisäksi teosta on yksin Ranskassa myyty yli 500 000 kappaletta.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 464
  • Koko 145 x 214 mm
  • Alkuteos La plus secrète mémoire des hommes
  • Suomentaja Marja Luoma, Sampsa Peltonen
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512429967
  • Gummerus kustannus, syyskuu 2022

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS