Elif Shafak

Kuva Zeynel Abidin

Elif Shafak

Elif Shafak on palkittu brittiläis-turkkilainen kirjailija. Hän kirjoittaa sekä turkiksi että englanniksi ja on julkaissut 18 kirjaa, joista 11 on romaaneja. Hänen teoksiaan on käännetty 54 kielelle. Hänen tuorein romaaninsa 10 minuuttia 38 sekuntia tässä oudossa maailmassa oli ehdolla Booker- ja RSL Ondaatje -kirjallisuuspalkintojen saajaksi ja valittiin Blackwellin vuoden kirjaksi. BBC valitsi hänen aiemman romaaninsa Rakkauden aikakirja sadan maailmaamme muovanneen romaanin listalleen. Shafakilla on valtiotieteiden tohtorin tutkinto, ja hän on opettanut useissa yliopistoissa Turkissa, Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa mukaan lukien Oxfordin yliopisto, jonka kunniajäsen hän on.
Shafak on Royal Society of Literaturen jäsen ja varapääjohtaja. Hän on Maailman talousfoorumin kansainvälisen kehityssuunnitelmaneuvoston luovan talouden jäsen sekä Euroopan kansainvälisten suhteiden neuvoston perustajajäsen.
Shafak on naisten oikeuksien, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien sekä sananvapauden puolestapuhuja. Hän on innostava puhuja ja on ollut kahdesti puhujana TED-konferenssissa. Shafak kirjoittaa useisiin suuriin julkaisuihin ympäri maailmaa, ja hänelle on myönnetty Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres -kunniamerkki. Vuonna 2017 Politico valitsi hänet yhdeksi kahdestatoista ihmisestä, jotka tekisivät maailmasta paremman paikan. Shafak on ollut tuomarina lukuisissa kirjallisuuspalkinnoissa ja kirjallisuuspalkinto Wellcome Prizen valitsijakunnan puheenjohtajana. Hän on paraikaa PEN Nabokov Prizen tuomarikunnassa.