Me olemme Gummerus

”Tehtävämme on julkaista kirjallisuutta huviksi ja hyödyksi.” Kaarle Jaakko Gummerus 1872

Suomen vanhin yleiskustantamo Gummerus Kustannus Oy on vuodesta 1872 toteuttanut perustajansa visiota: julkaisemme vastustamattoman viihdyttävää, inspiroivaa ja informoivaa kirjallisuutta. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet 145-vuotiaan Gummeruksen toiminnan ydin. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti, ja meitä ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse, tekevät kädet ja hyvä sydän.

Meitä gummeruslaisia on reilut 20. Vakituisten työntekijöiden lisäksi meitä avustaa säännöllisesti joukko freelancereita: kustannustoimittajia, kääntäjiä, graafikoita ja taittajia.

 

Toi­mi­tus
Anna Baijars
Toi­mi­tus­joh­ta­ja, kus­tan­ta­ja
Hanna Pudas
Toi­mi­tus­pääl­lik­kö ko­ti­mai­nen kau­no­kir­jal­li­suus
Salla Pulli
Toi­mi­tus­pääl­lik­kö ko­ti­mai­nen kau­no­kir­jal­li­suus
Iina Tikanoja
Toi­mi­tus­pääl­lik­kö suo­men­net­tu kau­no­kir­jal­li­suus
Johanna Laitinen
Toi­mi­tus­pääl­lik­kö suo­men­net­tu kau­no­kir­jal­li­suus
Sakari Heiskanen
Toi­mi­tus­pääl­lik­kö ylei­nen tie­to­kir­jal­li­suus ja trans­me­dia
Johanna Paaso
Toi­mi­tus­pääl­lik­kö käy­tän­nön tie­to­kir­jal­li­suus (per­he­va­paal­la)
Susanna Messo
Toi­mi­tus­pääl­lik­kö käy­tän­nön tie­to­kir­jal­li­suus
Jenni Noponen
Pää­graa­fik­ko
Paula Peltola
So­pi­mus­neu­vot­te­li­ja
Annikka Heinonen
Tuo­te­pääl­lik­kö
Virpi Kilpiö
Tuo­tan­to­koor­di­naat­to­ri
Mark­ki­noin­ti­vies­tin­tä
Katja Leino
Myyn­ti- ja mark­ki­noin­ti­joh­ta­ja
Eeva Herrainsilta
Vies­tin­tä­pääl­lik­kö
Mary Jussila
Mark­ki­noin­ti­pääl­lik­kö
Susanna Jussila
Toi­mis­to­sih­tee­ri
Myyn­ti jäl­leen­myy­jil­le
Ritva Miettinen
Myyn­ti­pääl­lik­kö
Inkeri Penttinen
Myyn­ti­pääl­lik­kö
Tuo­tan­to
Jani Blommendahl
Tuo­tan­to­pääl­lik­kö
Hal­lin­to
Jaakko Rajakoski
Ke­hi­tys­joh­ta­ja
Marketta Ekholm
Hen­ki­lös­tö­pääl­lik­kö
Anneli Rosenberg
Ta­lous­hal­lin­non as­sis­tent­ti

Toimitus

Anna BaijarsToimitusjohtaja, kustantaja
010 683 6207

Olen työskennellyt kirja-alalla yli kaksikymmentä vuotta, ja koulutukseltani olen filosofian maisteri, pääaineena yleinen kirjallisuustiede.

Lapsena luetut kirjat ovat kartta siihen, miten minusta tuli minä. Identiteettini peruskivet laskettiin, kun aloin päihtyä sanoista runotyttöjen ja annojen saattelemana. Sinuhe Egyptiläinen oli kymmenvuotiaana järisyttävä lukukokemus. Ei ole sattumaa, että ensimmäinen kirjasarja, jonka ostin Gummerukselle, oli Christian Jacqin Ramses-sarja. Tuntuu kivalta, että julkaisemme yhä monia kirjailijoita, joiden kustannusoikeudet ostin urani alkuvuosina: Fred Vargas, Anna Gavalda, Michael Cunningham, Michael Connelly, Diana Gabaldon…

En koskaan lakkaa ihmettelemästä sitä, miten kirjailija pystyy sanoilla vangitsemaan lukijan sielun ja kiteyttämään jotain universaalia. Haaveilen siitä, että kirjat tarjoaisivat kaikille ihmisille mahdollisuuksia yhteisöllisyyden ja merkityksellisyyden kokemiseen.

Vapaa-ajallani hakeudun joko metsään tai meren äärelle. Nautin rakkaiden ihmisten seurasta, hyvästä ruoasta, musiikista ja elämästä.

Hanna PudasToimituspäällikkö kotimainen kaunokirjallisuus
010 683 6233

Olen helsinkiläistynyt lappilainen, ja työskennellyt Gummeruksella vuodesta 2015. Olen valmistunut kotimaisesta kirjallisuudesta ja opiskellut muun muassa Itä-Aasian tutkimusta, japania, kulttuurihistoriaa ja suomalais-ugrilaista kansatiedettä.

Saan kiittää äitiäni siitä, että olen aina rakastanut tarinoita ja kirjoja. Hän keräsi minulle ja sisarelleni hyvän lastenkirjakokoelman ja luki meille ääneen. Kesätyöni norjalaisessa kalatehtaassa opetti, kuinka hyödyllistä on kyky uppoutua omiin ajatuksiinsa ja siirtyä mielikuvituksen voimalla uusiin maailmoihin.

Työni kustannustoimittajana on minulle intohimo. On palkitsevaa työskennellä luovien ihmisten kanssa. Nautin erityisesti oivallisesta rakenteesta, hyvästä kielestä, yllätyksistä ja hienosta tarinasta. Vapaa-ajallani retkeilen luonnossa, ja tavoitteenani on käydä Suomen jokaisessa kansallispuistossa.

Salla PulliToimituspäällikkö kotimainen kaunokirjallisuus
010 683 6234

Opiskelin yleistä kirjallisuustiedettä ja valmistuin filosofian maisteriksi ja äidinkielen ja filosofian opettajaksi. Olen tehnyt kymmenisen vuotta töitä eri kustantamoille, Gummeruksella aloitin 2011. Kustannustoimittamisen ohella olen opettanut Indianan ja Turun yliopistoissa, Gummeruksen ja Imagen kirjailijakoulussa sekä Imagen kirjoittajakurssilla.

Parasta työssäni on se hetki, kun luen hyvän käsikirjoituksen ensimmäistä kertaa. Kirkkaasti ajatellusta ja taitavasti kirjoitetusta tekstistä tulee vähän riehakas olo, ja arki näyttäytyy hetken erilaisena. Kustannustoimittajana haluaisin olla luotettava suomen kielen asiantuntija, terävät aivot ja kentän reunalla vesisateessa urheilijaa kannustavan valmentajan turnauskestävyys.

Kun en ole töissä, luistelen roller derby -joukkue Kallio Rolling Rainbowssa ja penkkiurheilen.

Iina TikanojaToimituspäällikkö suomennettu kaunokirjallisuus
010 683 6260

Gummerus tuli minulle tutuksi yliopistoharjoittelussa 2007, ja seuraavana vuonna aloitin työt suomennetun kaunon kustannustoimittajana. Ura kustannusalalla oli ollut haaveeni siitä lähtien, kun tajusin, että tällaistakin voi tehdä työkseen. Niinpä opiskelin yleistä kirjallisuustiedettä ja suomen kieltä.

Nykyään rakennan suomennetun kaunokirjallisuuden kustannusohjelman ohella talomme YA-listaa. Innostun yhtä lailla nykyklassikkojen kuin eskapistisen viihteen parissa työskentelemisestä. Kaikista ihaninta on löytää listallemme uusia kirjailijalahjakkuuksia, sellaisia kuin Clare Mackintosh, Kamila Shamsie, Eka Kurniawan ja Holly Bourne. Kansainvälinen työni tarjoaa myös loputtomia mahdollisuuksia oppia uutta ja avartaa ajattelua, ja saan hyödyntää sekä humanistihörhöä että bisnesnaista minussa.

Vietän vapaa-aikanikin uppoutuen fiktiivisiin todellisuuksiin, matkustellen ja tutkien maailmaa, intoillen mistä milloinkin, hyvässä seurassa.

Johanna LaitinenToimituspäällikkö suomennettu kaunokirjallisuus
010 683 6255

Kirjallisesta genrekirjallisuuteen. Siinä typistettynä ja kaikessa laajuudessaan se, millaista kaunokirjallisuutta haen. Seuraan lähinnä Pohjoismaita ja Yhdysvaltoja, mutta katse on myös muualla maailmassa. Lisäksi rakastan kerronnallista tietokirjallisuutta.

Olipa lajityyppi mikä hyvänsä, kiinnitän huomiota tarinaan ja ääneen ja yritän löytää kirjoja, joissa on jotain uutta – miksei myös outoa. Aloitin työni Gummeruksella 2016, mutta olen ollut alalla yli kymmenen vuotta. Parasta on se, että saa tehdä töitä ison tavoitteen eteen: että lukeminen säilyy osana ihmisten elämää eli että kirjat tarjoavat jotain sellaista, mitä muualta ei saa.

Työssä yritän nähdä tulevaisuuteen, mikä on vaikeaa mutta tosi, tosi hauskaa. Harva asia päihittää tunteen, kun innostuu itse jostakin ja pääsee todistamaan, miten kirja löytää ihastuneita lukijoita.

Vapaa-ajallani haaveilen ja pidän kirjallisuuspodcastia Sivumennen.

Sakari HeiskanenToimituspäällikkö yleinen tietokirjallisuus ja transmedia
010 683 6213

Olen kasvanut mainostoimiston pöydän alla ja kirjoittanut, toimittanut ja tuottanut lehtiin, televisioon, radioon ja digivälineisiin. Gummeruksella aloitin 2011, ja olen sittemmin saanut tutustua moniin eri maailmoihin: tietokirjojemme aihepiirit vaihtelevat karhunmetsästyksestä aivojen säätelyyn, vakoojista mannerheimeihin. Palkitsevinta on, kun kirjailija tuntee tulleensa kohdelluksi hyvin ja kun hänen kirjaideansa käy läpi yhdessä rakennetun evoluution ja onnistuu. Vaikka työ on usein yksinäistä puurtamista, ovat kirja-alalla parasta ihmiset. He ovat paitsi fiksuja, myös mitä oudoimpia persoonia.

Lapsuuteni suuria lukukokemuksia oli Narnia-sarja, nuoruudessani vaikutuksen teki Maa on syntinen laulu, ja aikuisuuden kynnyksellä Kerouacin Dharma Bums.

Vapaa-ajallani teen musiikkia: kirjoitan lauluja, äänitän, soitan. Liki viisikymppisenä uskallan taas, ihan niin kuin teininä! Suosittelen lämpimästi.

Johanna PaasoToimituspäällikkö käytännön tietokirjallisuus (perhevapaalla)
Susanna MessoToimituspäällikkö käytännön tietokirjallisuus
010 683 6203

Olen ollut gummeruslainen vuodesta 2016 lähtien. Ennen käytännön tietokirjoja työskentelin erilaisissa päällikkötehtävissä oppimateriaalien ja erityisesti digitaalisuuden saroilla. Vankkaa kokemustani oppimateriaaleista olen päässyt hyödyntämään talon värikkäissä ja vauhdikkaissa neliväritietokirjatuotannoissa. Tähän mennessä vahvimpina kokemuksina mainittakoon Marja Putkiston Body Up sekä Patrik Borgin Tunne nälkä! sekä monet muut tekeillä olevat kotimaiset hankkeet.

Työssäni innostaa eniten ongelmanratkaisu, projektien johtaminen ja erinomainen työilmapiiri. 

Vapaa-ajallani vaihdan sandaalit tanssikenkiin ja joraan paitsi lavoilla, myös rock’n’rollia. Jos en ole liikkumassa, tarkastelen maailmaa kauneuden kannalta. 

Jenni NoponenPäägraafikko
010 683 6240

Olen Gummeruksen päägraafikko ja tulin taloon vuonna 2004. Olen tehnyt kansia hyvin erilaisille kirjoille ja kirjailijoille – muun muassa Selja Ahavalle, Jukka Viikilälle ja Vladimir Nabokoville.

Eniten innostun työssäni, kun saan uuden käsikirjoituksen luettavakseni ja kannen ideointi käynnistyy. Olen ylpeä siitä, että saan tehdä luovaa työtä luovien ihmisten parissa.

Vapaa-ajallani opettelen maalaamaan öljyväreillä. 

Paula PeltolaSopimusneuvottelija
010 683 6201

Tulin taloon 20 vuotta sitten lyhyelle keikalle. Kirjat, ihanat ihmiset ja mielenkiintoinen työ veivät mennessään, ja tuntuu yhä siltä kuin olisin vasta aloittanut. Kirja-ala elää muutoksessa, ja työ tarjoaa koko ajan uusia haasteita. Iloitsen myös perspektiivistä, jonka alaa pitkään seuranneena olen saanut.

Foreign Rights Managerina ostan käännettyjen kauno- ja tietokirjojen oikeuksia ulkomailta, neuvottelen ehdoista, solmin sopimuksia, hallinnoin sopimusprosesseja ja selvittelen tekijänoikeuskysymyksiä. Vastasin vuosia myös kirjailijoidemme käännösoikeuksien myynnistä, nyt teen yhteistyötä agenttimme kanssa. Kirjailijat ovat työn suola. Unohtumattomimman vaikutuksen ovat tehneet Michael Cunningham ja Matti Pulkkinen, jolta sain ensimmäisissä työpaikan bileissä lempinimen Viivi – nimi, jolla minua on siitä lähtien kutsuttu.

Lukemisen lisäksi innostun taiteesta, kuvista ja valokuvauksesta. Olen opiskellut myös sisustamista.

Annikka HeinonenTuotepäällikkö
010 683 6261

Olen Gummeruksen sekatyönainen: työpöydälläni asustavat niin pokkarit, äänikirjat, sähkökirjat, klassikot, vitutuskirjallisuus kuin elämänviisaudetkin. Tulin taloon yli kymmenen vuotta sitten, ja tätä ennen ehdin työskennellä myös oppikirjakustantamossa sekä opiskella kirjallisuustiedettä, markkinointia ja mainostekstien kirjoittamista. (Olen pyrkinyt myös floristikouluun, mutta eivät huolineet.)

Lapsena luin tarinoita, joissa sai uppoutua satumaisiin maailmoihin. Osaan vieläkin ulkoa pitkiä pätkiä Muumien seikkailuista ja Taru sormusten herrasta -kirjasta. Kerran toisensa jälkeen innostun, kun ideanpoikasesta, joka syntyy raikuvan naurun säestyksellä kahvihuoneessa, alkaa muotoutua jotakin hienoa. Alalla minut pitävät myös hauskat, hullut ja säkenöivän älykkäät kollegat sekä kirjojen lumoava maailma.

Vapaa-ajallani luen, lenkkeilen ja ihmettelen maailman menoa lapseni kanssa. Jos joutuisin autiolle saarelle, ottaisin mukaan kaksi lempiklassikkoani: Ylpeyden ja ennakkoluulon sekä Tuntemattoman sotilaan. Rokan ja Darcyn seurassa voisin rauhassa odotella pelastajien tuloa.

Virpi KilpiöTuotantokoordinaattori
010 683 6236

Aloitin Gummeruksella vuonna 2006 markkinointikoordinaattorina, sittemmin siirryin toimitukseen tuotantokoordinaattoriksi. Olen monitekijä, ja tunnen kustantamomme rangan ja rakenteen perinpohjaisesti, sisuskuita myöten. Varhaisemmasta työhistoriastani löytyy paitsi markkinointiviestintää kansainvälisissä IT-palvelutaloissa, myös ytimekäs ura suun terveydenhuollossa. Viimeisimmäksi olen valmentautunut aineettoman omaisuuden (IP) kaupallistamiseen.

Lapsena luin enimmäkseen muille lapsille, sillä opin lukemaan varhain. Parhaat tarinat kuulin isältäni, jolla on valtava mielikuvitus ja värikäs kieli. Hän sepitti pienestä siemenestä kiehtovia, lapsen luovuutta ruokkivia satuja. Nyt aikuisenakin kuuntelen mielelläni kirjaa ääneen luettuna. Kirja-alalla minua kiehtovat huikeat tarinat ja vielä huikeammat ihmiset.

Vapaalla tuijotan merta ja silittelen kiviä sekä etsin elämän rosoa ja särmää. Olen esteetikko sydänjuuriani myöten, uskon kahvin ja joogan hyvää tekevään voimaan. Haaveilen auringonlaskun ja -nousun hetkistä eräällä tietyllä dyynillä, merenrantamökissä Tanskan pohjoiskärjessä.

Markkinointiviestintä

Katja LeinoMyynti- ja markkinointijohtaja
010 683 6204

Pienenä kirjanörttinä ajattelin, että maailman hienoin ammatti olisi suunnitella kirjoille kansia. Valitettavasti perimä ei suosinut piirtämisen lahjalla, joten vaihtoehdokseni on tullut kertoa kirjoista muilla keinoin. Kun tulin kirja-alalle ja Gummerukselle 2010, tajusin, miten etuoikeutettua on voida yhdistää oma intohimo ja harrastus työhön.

Minun työni on löytää kirjalle lukijoita. Uskon, että tässä työssä auttaa se, että nautin itse hyvin monenlaisista teksteistä. Jokainen uusi kirjasesonki on täynnä tarinoita, tietoa ja mahdollisuuksia, se sytyttää aina vain. Parasta on, kun jokin käsikirjoitus säväyttää niin, että tuskin pysyy nahoissaan, kunnes pääsee kertomaan siitä kaikille.

Vapaa-ajalla matkustan mieluusti uusiin paikkoihin ja vieraisiin maihin, joko kirjaa lukemalla tai muilla kulkuvälineillä. Mieleni lepää meren rannalla, saunassa tai lenkkipolulla. Myös pelkästään kirjahyllyjen katselulla on usein samanlainen vaikutus.

Eeva Herrainsilta Viestintäpäällikkö
010 683 6210

Aloitin Gummeruksen viestinnässä vuonna 2011. Siirtyminen kirja-alalle oli hyppy unelmatyöhön. Muilla aloilla puhutaan siitä, että tuotteella pitää olla tarina, kirjamaailmassa tuote on tarina, konkreettisesti. Työ on mielenkiintoista ja vaihtelevaa, sillä jokaiselle kirjalle täytyy etsiä omat väylänsä lukijoiden tietoisuuteen.

Lukemisen suhteen olen kaikkiruokainen. Se on tässä työssä eduksi, sillä työskentelen kaikkien julkaisemiemme kirjojen parissa. Lapsuuden järisyttävin kirjaelämys oli, kun isäni luki minulle ja veljelleni ääneen Tolkienin Taru sormusten herrasta, olin silloin kuusivuotias. Olen jatkanut perinnettä. 

Haaveilen tilasta, jonne perinnöksi saamani kangaspuut mahtuisivat. Uusin harrastukseni on palstaviljely.

Mary JussilaMarkkinointipäällikkö
010 683 6224

Ennen kuin aloitin Gummeruksella vuonna 2000 tein töitä elokuvamarkkinoinnin parissa. Kirja-alalla minut pitää halu saattaa yhteen oikea lukija oikealle kirjalle. Kun onnistun, sydämeni hakkaa tuhatta ja sataa.

Lukemisen aloitin Pekka Töpöhäntä -kirjoista. Nyt pidän eniten tarinoista, jotka vievät minut maailmaan, jota en itse olisi osannut kuvitella, aikaan ja paikkaan, jossa en ole ollut tai sellaisen ihmisen saappaisiin, jota en olisi koskaan muuten ymmärtänyt.

Kirjavuoden kohokohta on Helsingin Kirjamessut, se on suurin vuosittainen projekti, josta vastaan. Messuilla on hyvä tunnelma, ja koko ala on kuin yhtä suurta perhettä. Olen ylpeä siitä, että saan tehdä työtä Suomen vanhimmassa kustantamossa hienojen kirjailijoiden eteen.

Sydäntäni lähellä ovat jazz, kierrätys, kirjat, koirat, leffat, matkailu, metsä, pilates ja perhe.

Susanna JussilaToimistosihteeri
010 683 6209

Tulin Gummerukselle vuonna 2016. Tätä ennen olen tehnyt monenlaisia töitä muun muassa keittiöapulaisena, ompelijana ja toimistotöitä valtion virastosta pörssiyhtiöön.

Palkitsevinta kirja-alan hommissa on se, että aina välillä unohtaa olevansa töissä. Jokainen uusi, ilmestyvä kirja on kohokohta.

Lapsena luin etenkin Tiina-kirjoja, Neiti Etsiviä, Viisikkoa, Vihervaaran Annaa, ja lukeminen kuuluu edelleen tiiviisti vapaa-aikaani. Sen lisäksi nautin kävelyistä metsässä koiran kanssa. Haaveilen vanhasta puutalosta ja isosta puutarhasta, kukkivista tulppaaneista ja perennapenkistä.

Autiolle saarelle ottaisin tietenkin mukaani Olli Aulion Suuren retkeilykirjan.

Myynti jälleenmyyjille

Ritva MiettinenMyyntipäällikkö
010 683 6223

Tulin töihin Gummerukselle kesällä 1985 – kustannusliike oli juuri muuttanut Jyväskylästä Helsinkiin. Jäin heti koukkuun tarinoiden kiehtovaan maailmaan.

Eniten innostun työssäni siitä, kun saamme yhdessä markkinoinnin, viestinnän ja asiakkaidemme kanssa ison joukon ihmisiä puhumaan, innostumaan ja lukemaan kirjoja, josta kukaan ei hetki sitten tiennyt yhtään mitään. Myös monet kirjailijakohtaamiset ovat unohtumattomia: Kalle Päätalo täytti läsnäolollaan koko huoneen, ja Michael Cunninghamin sympaattisuus ja karisma olivat valtavia.

Olen työläisperheen tytär Kallaveden rannalta. Muutto nuorena tyttönä maalta kaupunkiin ja kaupunginkirjaston löytäminen synnyttivät valtavan lukuinnon: esimerkiksi Monte-Criston kreivin luettuani olin aivan myyty. Nyt vanhempana suuren vaikutuksen ovat tehneet muun muassa Pauliina Rauhalan Taivaslaulu sekä Minna Rytisalon Lempi. Muistan, kuinka Lempin luettuani puristin kirjaa hetken sylissäni kuin pientä lasta ja mietin, miten joku osaakin kirjoittaa tällaista lausetta. 

Vapaa-aikaani kuuluvat kesämökki, kasvimaa ja akustinen kitara.

Inkeri PenttinenMyyntipäällikkö
010 683 6226

Aloitin Gummeruksen myyntipäällikkönä 14.8.1998. Tuona sateisena aamuna olin ensin vienyt lapseni päiväkotiin. Saavuin töihin sateesta märkänä, hieman hengästyneenä ja hyvin innostuneena! Sama draivi on päällä tänäänkin, nyt ovat kylläkin lapset jo aikuistuneet.

Koulutukseltani olen ekonomi. Gummeruksen työuraan on mahtunut paljon kaikenlaista kivaa ja kiinnostavaa. Erityisen hauskaa on ollut järjestää asiakasjuhlia – Keltaisista bileistämme on tullut jo legenda!

Vapaa-aikana minut saattaa bongata syntymäseudultani Savosta luonnossa samoilemasta – tai sitten Musiikkitalon lavalta, jossa laulan klassista Musiikkitalon Kuorossa. Virkistän itseäni myös lukemalla sitä, mikä kulloiseenkin mielentilaan sopii; hyvin usein se on dekkari tai sitten runokirja.

Autiolle saarelle ottaisin mukaani Tommy Tabermannin Runot 1970–2010.

Sini GestrinMyyntipäällikkö
010 683 6256

Olen ollut onnekas ja saanut tehdä töitä rakastamieni asioiden eteen. Ennen siirtymistäni kirja-alalle työskentelin kukkien ja kasvien parissa.

Olen saanut elää tarinoiden keskellä koko ikäni. Lapsena vaikutti siltä, että äitini osaa ulkoa Kreikan taruston. Isäni kertoo edelleen tarinoita, joita kuunnellessa naurattaa. Itse luin klassisen kirjapolun. Aloitin heppakirjoista, jatkoin tyttökirjoihin ja päädyin sujuvasti romantiikkaan.

Parasta työssäni on nähdä, kuinka kirja löytää lukijan. On mahtavaa saada innostua, nauraa ja itkeä, ja olla mukana mahdollistamassa samaa muillekin kirjojen ystäville. 

Vapaa-ajallani nautin liikkumisesta ja lukemisesta. Perheeni kanssa tutkimme lähiseutuja pyöräillen. Rakastan kauneutta ja järjestystä, ja voin helposti hukata tunteja ihailemalla kuvia sisustuslehdestä tai tekemällä kukka-asetelmia.

Tuotanto

Jani BlommendahlTuotantopäällikkö
010 683 6215

Aloitin vuonna 1995 työt Gummeruksen kirjapainossa Jyväskylässä, heti opintojen ja Laskuvarjojääkärikoulun varusmiespalveluksen jälkeen. Muutaman mutkan kautta löysin tieni Gummeruksen kustantamoon vuonna 2001. Olen työskennellyt tuotantopäällikkönä 2005 alkaen, ja ennen nykyistä toimenkuvaa suunnittelin kirjoille ulkoasuja ja kansia.

Olen jo toisen polven gummeruslainen: isäni työskenteli Gummeruksen kirjapainossa eri tehtävissä yli 40 vuotta.

Viikonloppuisin minut löytää jalkapallokentän reunalta tai metsästä samoilemassa.

Hallinto

Jaakko RajakoskiKehitysjohtaja
Marketta EkholmHenkilöstöpäällikkö

Aloitin Gummeruksella konsulttina elokuussa 2014. Tätä ennen olen työskennellyt erilaisissa HR-tehtävissä viitisentoista vuotta. Lisäksi olen työskennellyt muun muassa pankissa ja ollut kesätöissä niin pesulassa, mankelilla kuin sokerijuurikkaita harventamassakin.

Lapsena luin erityisesti heppakirjoja ja Viisikko-sarjaa. Luen edelleen vapaa-ajallani paljon, lisäksi joogaan ja ulkoilen kahden kultaisennoutajani kanssa. Haaveilen aina uusista matkoista ja matkakohteista.

Anneli RosenbergTaloushallinnon assistentti

Aloitin Gummeruksella 2018 taloushallinnon monitoimiauttajana. Tartun hommiin siellä, missä apua kulloinkin tarvitaan. Eniten innostun työssäni siitä kun opin uutta.

Lapsena luin Neiti etsiviä ja Kolme etsivää -kirjoja. Autiolle saarelle ottaisin Gabriel Garcia Marquezin Sadan vuoden yksinäisyyden alkukielellä ja espanja-suomi-sanakirjan.

 Vapaa-ajallani matkustelen, touhuan pihalla ja puutarhassa, kävelen metsässä, tanssin tai pelaan golfia. Haaveilen pyhiinvaelluksesta Camino del Santiagolla.