Gummerus etsii jatkuvasti uusia lahjakkaita kirjoittajia ja otamme mielellämme vastaan laadukkaita käsikirjoituksia. Jos haaveilet tekstisi julkaisemisesta, ota yhteyttä.

Kaikki meille saapuneet käsikirjoitukset luetaan. Emme valitettavasti voi antaa henkilökohtaista palautetta, mutta saat vastauksen kirjeitse 1–3 kuukauden sisällä. Tietokirjojen osalta käsittelyaika saattaa olla pidempi.

Mikäli haluat lähettää tekstisi ensin arvioitavaksi, suosittelemme Nuoren Voiman Liiton arvostelupalvelua »

Valitettavasti emme enää julkaise uusia kotimaisia lastenkirjoja. Keskitymme julkaisemaan muita kaunokirjoja sekä tietokirjallisuutta. Kiitos kiinnostuksestasi Gummerus Kustannusta kohtaan.

Näin lähetät käsikirjoituksen

Otamme vastaan mahdollisimman valmiita käsikirjoituksia. Liitä käsikirjoitukseesi saatekirje, josta selviää oma nimesi ja yhteystietosi.

Merkitse myös osasto, jonne arvioit käsikirjoituksen kuuluvan.

Sinun ei tarvitse lähettää käsikirjoitustasi sekä sähköisessä muodossa että tulosteena, sillä tämä vain lisää saapuvien käsikirjoitusten kokonaismäärää ja hidastaa käsittelyä. Odotathan, että saat palautteen käsikirjoituksestasi ennen kuin tarjoat sitä uudestaan muokattuna.

Sähköiset käsikirjoitukset

Voit lähettää käsikirjoituksesi sähköisessä muodossa. Järjestelmämme vastaanottaa doc-, docx-, pdf-, rtf-, odt- ja txt-formaatteja. Yhdistäthän käsikirjoituksesi yhdeksi tiedostoksi, käsikirjoitusten käsittely hidastuu, jos tiedostoja on useampia. Vältä myös käsikirjoitusten lähettämistä sähköpostitse. 

Lähetä käsikirjoitus »

Tulostetut käsikirjoitukset

Tulostathan tekstisi riittävän luettavalla kirjasinkoolla. Tukeva kirjekuori riittää pakkaukseksi, kansiosta on käsikirjoitusnipun käsittelyssä ennemminkin haittaa kuin hyötyä. Emme palauta käsikirjoituksia, joten suosittelemme lähettämään meille kopion alkuperäismateriaalista. Mikäli mukana on kuvia, toivomme niistäkin ainoastaan kopiot. 

Toimitusosoite

Gummerus Kustannus Oy

Kotimainen kaunokirjallisuus / Tietokirjat
PL 749
00101 Helsinki

Tiedustelut ja lisätiedot:
info@gummerus.fi
Huomioithan, että tätä sähköpostiosoitetta ei ole tarkoitettu käsikirjoitusten vastaanottoon, ole ystävällinen ja käytä Lähetä käsikirjoitus -lomaketta.